Cele mai citite
 


Ungaria: Guvernul reduce subvenţiile la medicamente şi transportul public
joi, 23 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul ungar a decis o serie de măsuri vizând atingerea ţintelor de deficit bugetar în 2012 şi 2013, printre care reducerea subvenţiilor la medicamente în acest an şi a fondurilor acordate de la bugetul central companiei de transport public din Budapesta (BKV), anul viitor, transmite miercuri MTI.
Conform ordonanţei de guvern publicate marţi, ministerele vor trebui să prezinte, până la sfârşitul lunii, propuneri de reducere a subvenţiilor la medicamente şi o nouă serie de măsuri până la mijlocul lui martie.

Guvernul a mai decis îngheţarea bugetelor de achiziţii de mobilă, autovehicule, echipamente IT sau telefoane ale agenţiilor sale.

Ţinta de deficit stabilită de executiv pentru anul în curs este de 2,5% din PIB şi de sub 3% pentru 2013.

Potrivit analistului Zsolt Kondrat de la MKB Bank, pentru atingerea ţintei de deficit în 2012 va fi necesară o ajustare bugetară de circa 100 miliarde de forinţi (346 milioane de euro). Anul viitor, această sumă ar putea fi de câteva sute de miliarde de forinţi, estimează analistul.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Bugetul pe 2013 ar putea fi construit pe un deficit bugetar de 1,7% din PIB Bugetul general consolidat al statului pe 2013 ar putea fi construit pe un deficit de 1,7% din Produsul Intern Brut /PIB/, în scădere de la 2,2% din PIB în anul 2012 şi 4,1% din PIB în 2011, potrivit unor surse guvernamentale.
Deficit bugetar de 2,07% din PIB pe primul semestru, sub limita negociată cu FMI Deficitul bugetului general consolidat pe primul semestru a fost de 11,3 miliarde lei, respectiv 2,07% din PIB, sub limita ţintei de deficit, în sumă de 12,6 miliarde lei, prevăzută în Scrisoarea suplimentară la Aranjamentul Stand-by încheiat cu Fondul Monetar Internaţional /FMI/, conform datelor operative...
Deficit bugetar de 1,18% din PIB după primele nouă luni din 2012 Execuţia bugetului general consolidat s-a încheiat după primele nouă luni din 2012 cu un deficit de 7,17 miliarde lei (cca 1,57 miliarde euro la cursul zilei, n.n.), respectiv 1,18 % din PIB, comparativ cu un deficit bugetar de 13,88 miliarde lei, respectiv 2,4% din PIB, la aceeaşi dată a anului precedent...
Deficit bugetar de 2,4% din PIB, după primele opt luni Execuţia bugetului general consolidat s-a încheiat cu un deficit de 12,97 miliarde lei, respectiv 2,4% din PIB, după primele opt luni din 2011, fapt ce permite o prognoză favorabilă în privinţa încadrării în ţinta anuală de 4,4% din PIB, potrivit datelor publicate luni de Ministerul Finanţelor Publice...
Deficit bugetar de 2,09% din PIB, în primele şapte luni Deficitul bugetului general consolidat, în perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2011, s-a cifrat la 11,4 miliarde lei, respectiv 2,09% din PIB, avansul pe luna iulie fiind de 0,1 miliarde lei, informează Ministerul Finanţelor Publice.