Cele mai citite
 


Arad: Proiect de cercetare ungaro - român, privind obţinerea unui produs hepatoprotector, ajuns la final
joi, 23 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 23 feb /Agerpres/- La Universitatea de Vest ''Vasile Goldiş'' (UVVG) din Arad s-a desfăşurat joi, conferinţa de închidere a proiectului ''Cercetări privind dezvoltarea unor nanoparticule hepatoprotectoare de Silybum marianum cu biodisponibilitate crescută'', HURO/0901/058/2.2.2..
''Proiectul, finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2007-2013, în valoare totală de 383.215,00 euro, din care finanţarea nerambursabilă FEDR a fost de 379.547,00 euro, a fost implementat de UVVG Arad, în parteneriat cu Universitatea din Debrecen, Ungaria, în perioada septembrie 2010 - februarie 2011'', a declarat, joi, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul universităţii arădene.
Potrivit acestuia, în cadrul proiectului au fost realizate cercetări complexe privind obţinerea unui bioprodus terapeutic de origine vegetală obţinut din biocompuşi conţinut în seminţele de Silybum marianum şi care a dovedit o acţiune biologică mai puternică decât multe preparate farmaceutice hepatoprotectoare existente pe piaţă.
''Rolul specialiştilor din UVVG Arad, alături de care au lucrat şi 20 de studenţi merituoşi, cu aplecare spre activitatea de cercetare, care au fost iniţiaţi în această activitate, a fost acela de a testa activitatea biologică a preparatelor de Silybum marianum obţinute de partenerii maghiari, profesori şi cercetători în cadrul Facultăţii de Chimie Aplicată de la Universitatea din Debrecen, iar ulterior, echipa de farmacişti de la Debrecen a căutat formula optimă pentru viitoarele produse farmaceutice cu rol hepatoprotector'', a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean.
Până în prezent, rezultatele ştiinţifice ale cercetătorilor de la UVVG Arad au fost comunicate în cadrul a patru conferinţe internaţionale şi au contribuit la realizarea a cinci lucrări de licenţă, master şi doctorat în domeniul biologiei, medicinei şi farmaciei.
''Împreună cu Universitatea din Debrecen, vom depune documentaţia de brevetare pentru bioprodusul natural hepatoprotector care va asigura protecţia intelectuală a rezultatelor cercetării echipei mixte româno - maghiare. Prin urmare, obiectivele propuse până în prezent au fost îndeplinite şi s-au obţinut rezultatele preconizate. Implementarea acestui proiect de cercetare are o conotaţie dublă - atât pentru cercetarea aplicativă din domeniul biomedical, în contextul în care numărul şi gravitatea afecţiunilor hepatice este într-o continuă creştere, cât şi pentru atragerea tinerilor absolvenţi în fascinanta carieră de cercetător'', a adăugat prof. univ. dr. Aurel Ardelean. AGERPRES /(AS, A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Workshop ştiinţific internaţional organizat de Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' Arad şi cea din Debrecen Lucrările workshop-ului organizat la finalul acestei săptămâni de Universitatea de Vest ''Vasile Goldiş'' din Arad şi Universitatea din Debrecen privind unele cercetări complexe privind obţinerea unor produse farmaceutice naturale au luat sfârşit.
Arad: UVVG găzduieşte o şcoală internaţională de cercetare a biologiei cancerului Arad, 31 oct /Agerpres/- Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' (UVVG) din Arad găzduieşte cea de-a II-a ediţie a Şcolii de toamnă intitulată 'Şcoala de Studii avansate în tendinţe moderne şi tehnici de cercetare a biologiei cancerului' (Advanced school în modern trends and techniques în cancer biology)...
Arad: UVVG - coordonatoarea unui proiect de cercetare în terapia personalizată a cancerului Arad, 23 aug /Agerpres/- Universitatea de Vest ''Vasile Goldiş'' (UVVG) din Arad a câştigat un important proiect de dezvoltare a infrastructurii de cercetare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, valoarea acestui proiect fiind de aproape două milioane euro.
Arad: Proiect transfrontalier româno-ungar în valoare de aproape două milioane euro, lansat la UVVG Arad, 22 feb /Agerpres/- La Universitatea de Vest ''Vasile Goldiş'' (UVVG) din Arad a fost lansat, vineri, proiectul ''Platforma de Cercetare Integrată Transfrontalieră pentru Identificarea Proceselor Celulare cu ţinte Potenţiale pentru Terapia Personalizată a Cancerului'', HU-RO/1101/173/2.2.1, care...
Arad: Parteneriat româno- ungar în domeniul terapiei personalizate a cancerului Universitatea de Vest Vasile Goldiş (UVVG) din Arad implementează, împreună cu Universitatea din Szeged (Ungaria) şi cu Centrul de Cercetări Biologice al Academiei Maghiare, un proiect de dezvoltare a infrastructurii de cercetare pentru tratamentul cancerului, în cadrul Programului de Cooperare Tran...
Arad: Cercetători francezi şi români dezbat tehnici de vârf în tratarea cancerului şi al maladiilor Alzheimer şi Parkinson La Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad a început cea de-a XIX-a ediţie a Şcolii de vară francofone internaţională 'Profesor emerit Jean Montreuil', cu tema 'Patologie şi Farmacologie moleculară. Biotehnologii'.