Cele mai citite
 


Brăila: Numărul avorturilor aproape dublu faţă de cel al naşterilor
vineri, 24 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul avorturilor înregistrat anul trecut la Brăila a fost aproape dublu faţă de cel al naşterilor, se arată într-o informare făcută publică joi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila.
'Se constată o predominanţă a numărului avorturilor, faţă de cel al nou-născuţilor, ceea ce coroborat cu mortalitatea generală conturează o scăderea a numărului de locuitori din judeţul Brăila', se arată în raportul DSP.
Potrivit raportului nou-născuţi - avorturi, prezentat de DSP pe ultimii patru ani, situaţia se prezintă astfel: născuţi vii în 2008 - 2.886, în 2009 - 3.074, în 2010 - 2.786 şi în 2011 - 2.430, 1.697, iar avorturi în 2008 - 3.571, în 2009 - 3.128, în 2010 - 2.578 şi în 2011 - 4.127.
Mortalitatea infantilă, decese sub un an la 1.000 de locuitori, a fost de 26 nou-născuţi în 2011, principalele afecţiuni care au dus la decesul nou-născuţilor fiind cele respiratorii, anomaliile congenitale şi bolile digestive. AGERPRES/(AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Brăila: DSP a primit peste 2.000 de doze de vaccin pentru imunizarea nou-născuţilor Direcţia de Sănătate Publică Brăila a primit de la Ministerul Sănătăţii peste 2.000 de doze de vaccin pentru imunizarea nou-născuţilor, potrivit informaţiilor furnizate joi de DSP.
Brăila: DSP a autorizat un singur spital privat de medicină paleativă destinat persoanelor vârstnice Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a autorizat, la nivelul judeţului, un singur spital privat de medicină paleativă destinat persoanelor vârstnice, potrivit informaţiilor furnizate marţi, în şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic de directorul instituţiei, Gabriel Ciochină.
Brăila: Fostul director medical al SAJ a câştigat procesul cu DSP, în care contestase schimbarea sa din funcţie Fostul director medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila, dr. Florin Ştefan, a câştigat procesul cu Direcţia de Sănătate Publică, în care contestase schimbarea sa din funcţie 'pe motive politice', a declarat acesta miercuri, pentru AGERPRES
Brăila: O treime dintre şcolarii şi preşcolarii din judeţ, dezvoltaţi dizarmonic O treime dintre şcolarii şi preşcolarii din judeţul Brăila sunt dezvoltaţi dizarmonic, potrivit unei situaţii prezentate marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în Comisia de Dialog Social a judeţului Brăila.
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică, în alertă în zonele inundabile Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila este în alertă pentru a preîntâmpina apariţia de epidemii în zonele inundabile din judeţ, ca urmarea a creşterii apelor Dunării şi Siretului.