Cele mai citite
 


Cancerul nu va putea fi vindecat niciodată (expert britanic)
vineri, 24 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deşi incidenţa cancerului se va reduce în mod semnificativ în următorii 50 de ani, o victorie totală asupra acestei boli nu va fi posibilă niciodată, estimează preşedintele Societăţii Regale (Royal Society), sir Paul M.Nurse, potrivit The Independent.
Omenirea a făcut paşi mari în înţelegerea mecanismelor fundamentale care duc la apariţia cancerului, dar din motiv că acesta reprezintă o multitudine de boli diferite, este imposibil de inventat un tratament unic.

'Un singur tratament împotriva cancerului nu va exista niciodată, întrucât cancerul este termenul generic pentru boli care diferă unele de altele şi care apar în urma faptului că diviziunea celulară scapă de sub control. În cele mai multe cazuri, cancerul este o boală legată de vârstă', a explicat Paul M. Nurse.

'Cunoştinţele noastre de acum sunt cu adevărat la limita fanteziei. În acest moment, suntem într-o poziţie când este mai uşor de inventat un leac pentru cazuri specifice, particulare. Cred că în timp, peste 50 de ani, de exemplu, incidenţa cancerului se va reduce în mod semnificativ, dar ea nu va putea niciodată redusă la zero', consideră omul de ştiinţă britanic, conform publicaţiei Focus.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul pulmonar, incidenţă mare la bărbaţii români Dintre toate tipurile de cancer, cel pulmonar cauzează anual cel mai mare număr de decese, cu peste 1,2 milioane de cazuri înregistrate la nivel global, a declarat luni conf. dr. Tudor Eliade Ciuleanu, la workshop-ul cu tema 'Noiembrie-Luna de luptă împotriva cancerului pulmonar'.
4 februarie - Ziua mondială de luptă împotriva cancerului (documentar) Ziua mondială de luptă împotriva cancerului se marchează pe 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva acestei afecţiuni.
Cancerul afectează două din 15 femei evreice din Israel Două din 15 femei evreice care trăiesc în Israel suferă de-a lungul vieţii de cancer mamar, potrivit unui raport realizat de Asociaţia de luptă împotriva cancerului şi Ministerul Sănătăţii, transmite luni EFE.
Martie - Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinului gros Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Martie este "Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinul gros, potrivit unui comunicat transmis de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România. Atât la nivel mondial, cât şi în ţara noastră, cancerul intestinului gros este al doilea tip...
Ziua luptei împotriva cancerului de sân Începând cu anul 2014, la 1 octombrie este marcată Ziua luptei împotriva cancerului de sân.
FABC: Campanie de informare cu privire la cancerul intestinului gros Luna martie este dedicată luptei împotriva cancerului intestinului gros, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continuând şi în acest an campania de informare cu privire la această boală sub sloganul "Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!".