Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Sute de persoane, pe lista de aşteptare pentru dispozitive medicale
vineri, 24 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 400 de persoane se află pe lista de aşteptare în vederea obţinerii unor dispozitive medicale în judeţul Caraş-Severin, unele dintre acestea fiind înscrise de la începutul anului 2010, excepţie făcând protezele auditive, pentru care vechimea cererilor este din iulie 2009.
Asiguraţii care aşteaptă de atâta vreme, însă, după aceste proteze auditive, nu au deficienţe de auz bilaterale, astfel încât, se consideră că nu le este pusă viaţa în pericol.
''De pe această listă au fost excluşi copiii, studenţii şi persoanele în activitate, ale căror cereri au fost soluţionate cu prioritate, mai puţin cele cu protezele auditive. Valoarea tuturor dispozitivelor medicale pentru care există depuse cereri se ridică la peste 375 mii lei'', afirmă preşedintele director-general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin, economist Mirela Zeman.
Pentru dispozitive de protezare în domeniul ORL sunt 205 persoane, iar pentru încălţăminte ortopedică, 60. De asemenea, pentru dispozitive de mers aşteaptă 46 de persoane, în timp ce pentru proteze pentru membrele inferioare au fost depuse 33 de cereri. Numărul solicitărilor pentru orteze de coloană vertebrală se ridică la 24, în timp ce pentru ortezele de membre inferioare, la 15. Totodată, pe lista de aşteptare se află şi două persoane care au solicitat orteze pentru membrele superioare. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Lista de aşteptare pentru dispozitivele medicale s-a epuizat datorită suplimentării de buget Lista persoanelor care au aşteptat decontarea diferitelor dispozitive medicale către furnizori din partea Casei Judeţene de Sănătate a fost epuizată la nivelul judeţului Caraş-Severin, după ce bugetul a fost suplimentat.
Caraş-Severin: CJAS are bani doar pentru un sfert dintre pacienţii care au nevoie de o proteză Aproximativ 120 de persoane din Caraş-Severin urmează să primească banii necesari pentru proteze sau orteze, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Caraş-Severin reuşind să asigure fonduri pentru un sfert dintre pacienţii care aşteaptă dispozitive medicale decontabile.
Harghita: Peste 5000 de dispozitive medicale decontate în 2014 de CJAS Miercurea Ciuc, 18 mar /Agerpres/- Peste 5000 de dispozitive medicale au fost decontate în 2014 de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, numărul fiind în creştere faţă de anul precedent.
Olt: Listă de aşteptare de anul trecut pentru dispozitive medicale Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, Constanţa Coteneanu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că sunt bolnavi care aşteaptă de anul trecut dispozitive medicale (proteze, lentile oculare etc.) şi este posibil ca cererile lor să fie onorate abia anul viitor.
Olt: Aproape 1.000 de cereri de dispozitive medicale pe lista de aşteptare a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Persoanele care au nevoie de dispozitive medicale şi vor să obţină prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) trebuie să aştepte câteva luni având în vedere că pe lista de aşteptare sunt deja aproape 1.000 de cereri, iar fondurile primite de CJAS Olt pentru a deconta dispozitive medicale sunt...
Gorj: Sute de persoane, pe listele de aşteptare pentru dispozitivele medicale Aproximativ 250 de persoane suferinde din judeţ se află, în prezent, pe listele de aşteptare ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru a primi dispozitive medicale care să le dea şansa de a avea o viaţă normală.