Cele mai citite
 


Covasna: Carantină la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe
vineri, 24 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe a intrat în carantină ca urmare a înmulţirii cazurilor de viroză respiratorie.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Fulop Annamaria, a precizat că începând de joi a fost suspendat programul de vizitare a bolnavilor internaţi, măsura fiind luată în vederea stopării epidemiei şi protejării pacienţilor. Conducerea Spitalului va decide, în funcţie de evoluţia situaţiei, data la care va suspenda carantina.
Numărul virozelor respiratorii raportate oficial în ultima săptămână în judeţul Covasna a depăşit cota maximă înregistrată în ultimii zece ani.
Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, în ultima săptămână s-a înregistrat o creştere de aproape 40% a cazurilor de viroze respiratorii faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 3.698 de cazuri noi, faţă de 2.221 în perioada similară a anului precedent.
Comparativ cu săptămâna trecută, numărul bolnavilor este cu aproape 22% mai mare, dar majoritatea cazurilor sunt forme uşoare şi medii, doar 1,43% dintre pacienţi necesitând internarea în spital.
'Putem vorbi despre o săptămâna epidemică în urma creşterii cazurilor cu cel puţin 20% a numărului de îmbolnăviri faţă de nivelul aşteptat - la noi această creştere este de 39,96%. În această săptămână am înregistrat maxima cazurilor din ultimii zece ani', se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.
De asemenea, se menţionează că au fost recoltate două probe de identificare pentru virus gripal, care au fost confirmate pozitiv pentru virus gripal tip A de Laboratorul Naţional de referinţă pentru infecţii respiratorii virale.
Din cauza virozelor, în multe unităţi de învăţământ din judeţul Covasna se înregistrează un absenteism ridicat, în special la nivel preşcolar şi primar. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe suspendă temporar accesul vizitatorilor în unele secţii Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe suspendă, începând de vineri, accesul vizitatorilor în mai multe secţii, măsura fiind luată pe fondul valului de gripă şi viroze respiratorii.
Covasna: Peste 130 de persoane, tratate antirabic la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe Peste 130 de persoane au fost tratate antirabic în acest an la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Covasna: Numărul virozelor a depăşit cota maximă înregistrată în ultimii zece ani Numărul virozelor respiratorii raportate oficial în ultima săptămână în judeţul Covasna a depăşit cota maximă înregistrată în ultimii zece ani.
Covasna: Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe suspendă vizitarea pacienţilor din cauza virozelor Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a decis să suspende temporar vizitarea pacienţilor internaţi la secţiile cu profil pediatric, pentru a preveni răspândirea virozelor.
Covasna: Toate unităţile sanitare publice vor fi miercuri în grevă de avertisment, anunţă reprezentanţii Sanitas Toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment, iar salariaţii vor întrerupe lucrul timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru, menţionează conducerea Sindicatului Sanitas într-un comunicat de...
Covasna: Metode alternative de naştere la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe, 18 oct /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe ar putea oferi pacientelor metode alternative de naştere, cum ar fi naşterea în apă.