Cele mai citite
 


Dr. Mihai Bundoi: Morfina se va găsi în farmacii în zece zile
vineri, 24 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Morfina se va găsi în farmacii în zece zile, a declarat, joi, pentru AGERPRES, dr. Mihai Bundoi, directorul pentru România al Mundipharma, compania producătoare.
El a precizat că în patru zile produsul va ajunge în România, iar până atunci pacienţii care au nevoie au şi alte alternative.
"Nu este cazul să se inducă panică în populaţie. Produsele noastre nu vor dispărea de pe piaţă, ele vor fi prezente prin intermediul altor companii cu care noi ne aflăm acum în negocieri. Decizia de restrângere a activităţii s-a bazat pe înăsprirea considerabilă a condiţiilor de desfăşurare a activităţii pe piaţa farmaceutică românească, pe creşterea considerabilă a expunerii la riscuri financiare, precum şi pe creşterea considerată insuportabilă a nivelului de taxare. Mai concret, perioada foarte lungă de timp în care listele de compensate şi gratuite nu au fost completate cu molecule noi, inovatoare, preţurile impuse la nivel minim european, referenţierea preţurilor produselor originale la cele generice, introducerea pe listele de gratuite şi compensate a unor produse care, deşi nu se află la dispoziţia reală a pacienţilor, au avut ca efect introducerea coplăţii suportate în fapt tot de către companie, prelungirea termenelor de încasare a banilor de către producători la peste 340 - 360 de zile şi în final taxa claw-back au făcut ca această decizie să fie luată", a explicat Mihai Bundoi.
Pentru viitor, după cum a menţionat el, compania lucrează la un nou model de desfăşurare a activităţii în România, cu atât mai mult cu cât programul înregistrării de noi produse originale este şi rămâne în plină desfăşurare, iar unele produse deja înregistrate se aşteaptă să fie integrate în lista de gratuite şi compensate la momentul republicării ei. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Morfina se va găsi în farmacii în zece zile (Mundipharma) Morfina se va găsi în farmacii în zece zile, a declarat, joi, pentru AGERPRES, dr. Mihai Bundoi, directorul pentru România al Mundipharma, compania producătoare.
ARPIM: Companiile farmaceutice, cum e Mundipharma, sunt nevoite să acţioneze în condiţii economice profund nefavorabile Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) opinează într-un comunicat de presă transmis vineri că decizia Mundipharma de a-şi restrânge activitatea în România s-a bazat pe înăsprirea considerabilă a condiţiilor de desfăşurare a activităţii pe piaţa farmaceutică românească...
Sorin Paveliu (SRF): Există riscul dispariţiei unor medicamente din farmacii Factorul politic ar trebui să ia în discuţie foarte repede sistemul de clawback, în caz contrar existând riscul ca unele firme mari de medicamente să se retragă din România, a declarat, marţi, preşedintele Societăţii Române de Farmaeconomie (SRF), Sorin Paveliu, la lansarea studiului "Industria farmaceutică...
Dr. Călin Alexandru: Taxa clawback trebuie văzută ca o formulă de menţinere a creşterii consumului de medicamente Ultimele luni au arătat că aplicarea taxei clawback duce la un nivel foarte ridicat pentru producători, ajungând să fie nesustenabilă, a afirmat, joi, într-o dezbatere privind prescripţia electronică, Călin Alexandru, director în Direcţia de Asistenţă Medicală din Ministerul Sănătăţii.
Taxa de claw-back mai mult afectează sistemul de sănătate decât generează bani, afirmă specialiştii Taxa de claw-back mai mult afectează sistemul de sănătate decât generează bani, a afirmat, miercuri, directorul general al Egis, Dorel Tăşcău, la forumul industriei farmaceutice.
ARPIM: Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de peste 800 milioane lei pieţei farmaceutice Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de 842 de milioane de lei pieţei farmaceutice, ceea ce înseamnă o scădere a pieţei cu 30%, relevă un studiu de impact prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).