Cele mai citite
 


Premierul Ungureanu vrea centralizarea, într-o săptămână, a achiziţiilor de medicamente dintr-o singură sursă
vineri, 24 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a dispus realizarea unui centralizator, în termen de o săptămână, pentru cazurile de achiziţii de medicamente pentru bolnavii cronici dintr-o sursă unică pentru a preveni situaţiile lipsei de medicamente, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
Decizia a fost luată în contextul în care Guvernul a alocat joi 750.000 de lei din Fondul de rezervă pentru Ministerul Sănătăţii în vederea achiziţionării în regim de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului pacienţilor care suferă de boli oncologice.
"Premierul a dat un termen de o săptămână pentru realizarea unui centralizator pe cazurile cronice de achiziţii din sursă unică pentru prevenirea acestor situaţii. Vom avea o evaluare şi o sinteză a acestor achiziţii din sursă unică pentru a nu mai ajunge într-o asemenea situaţie de forţă majoră. Termenul este de o săptămână şi trimiterea premierului spre acest termen este fermă", a afirmat Suciu.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a susţinut că în rezerva ministerului există medicamente, dar care sunt folosite în situaţii speciale.
"În rezerva Ministerului Sănătăţii există medicamente, dar pentru situaţii de calamităţi, cel puţin morfinice sub formă injectabilă. Nu ne-am gândit vreodată ar putea să apară un astfel de hiatus în aprovizionarea cu medicamente. Însă astăzi în şedinţa de Guvern premierul a luat această decizie şi probabil că vom face o rezervă şi pentru o astfel de situaţie", a spus Cepoi.
Guvernul a alocat 750.000 de lei pentru Ministerul Sănătăţii, din Fondul de rezervă, în vederea achiziţionării în regim de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului pacienţilor care suferă de boli oncologice, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu. AGERPRES/(Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Ungureanu cere centralizarea achiziţiilor de medicamente dintr-o singură sursă Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a dispus realizarea unui centralizator, în termen de o săptămână, pentru cazurile de achiziţii de medicamente pentru bolnavii cronici dintr-o sursă unică, pentru a preveni situaţiile lipsei de medicamente, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu...
Arafat: MS a respectat procedurile legale înainte de aprobarea OUG privind achiziţiile centralizate, avizată ca măsură justificată Secretarul de stat Raed Arafat precizează că Ordonanţa de Urgenţă Guvernului nr. 71/2012 privind achiziţiile centralizate a fost avizată ca fiind o măsură justificată şi aprobată în regim de urgenţă pentru a putea fi aplicată începând cu anul 2013 şi subliniază că aceasta a fost postată pe site-ul M...
Preşedintele CJ Harghita: Intenţia trecerii spitalelor judeţene de urgenţă în subordinea Ministerului Sănătăţii, îngrijorătoare Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, s-a declarat, marţi, împotriva trecerii spitalelor judeţene în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a precizat că intenţia ministrului Eugen Nicolăescu este îngrijorătoare şi neobişnuită.
Botoşani:Ministerul Sănătăţii alocă peste două milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a beneficiat de un sprijin financiar de peste două milioane de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţia de aparatură medicală, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul spitalului, Corneliu Mihai.
Guvernul a alocat 750.000 de lei pentru achiziţia urgentă a medicamentelor morfinice Guvernul a alocat 750.000 de lei pentru Ministerul Sănătăţii, din Fondul de rezervă, în vederea achiziţionării în regim de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului pacienţilor care suferă de boli oncologice, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.
UPDATE Guvernul a alocat 750.000 de lei pentru achiziţia urgentă a medicamentelor morfinice Guvernul a alocat 750.000 de lei pentru Ministerul Sănătăţii, din Fondul de rezervă, în vederea achiziţionării în regim de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului pacienţilor care suferă de boli oncologice, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.