Cele mai citite
 


Timiş: Spitalul Judeţean are o nouă Clinică de Terapie Intensivă, dotată la standarde europene
vineri, 24 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noua Clinică de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Timişoara a fost inaugurată oficial, joi, după ce a fost modernizată şi echipată la standarde europene. Investiţia depăşeşte 2 milioane de euro, 1 milion de euro fiind asiguraţi de Consiliul Judeţean şi un alt milion de euro din resurse proprii - sponsorizări şi fundaţii.
''Aici este linia frontului în timp de pace, pentru că luptăm cu moartea, la propriu. Cea mai mare parte a acestui proiect nu se vede, este reprezentată de această infrastructură deosebită, pentru că în reanimare este nevoie de reţele de oxigen, de reţele de aer comprimat, reţele specifice, multiple, care să asigure funcţionarea în condiţii de maximă siguranţă. (...). Avem paturi speciale, sisteme la care să se conecteze multitudinea de aparate cu care noi tratăm bolnavii aflaţi pe patul de moarte: pentru stop cardio-respirator, pentru dialize etc. Avem un sistem de nurse calling, de chemare a asistentei sau a medicului. Sunt elemente definitorii ale unei secţii de terapie intensivă modernă, pe care acum le avem'', a declarat prof. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii ATI.
Lucrările de modernizare au pornit de la infrastructură, cu înlăturarea tencuielii până la beton şi schimbarea canalizării, şantier deschis în urmă cu un an.
Profesorul Săndesc a subliniat că obiectivul este important atât pentru Timişoara, cât şi pentru întreaga zonă de vest, deoarece cele mai grave cazuri (peste 2.000 pe an) sunt direcţionate spre Spitalul Judeţean Timişoara.
La eveniment a fost prezent şi fondatorul Secţiei de Reanimare a Spitalului Judeţean Timişoara, prof. univ. dr. Aurel Mogoşeanu, care acum este pensionar.
''Sunt istoria acestei specialităţi. Mă simt mândru că am norocul să am un urmaş ca doctorul 'Dodo' (Dorel Săndesc, n.r.)'', a spus prof. dr. Aurel Mogoşeanu.
Consiliul Judeţean Timiş a devenit proprietarul acestei clădiri, în urmă cu câţiva ani, în ultimii 4 ani alocând 5 milioane de euro Spitalului Judeţean, din care s-au cheltuit 2,2 milioane de euro. În prezent, administraţia judeţeană are în vedere alte două proiecte în sănătate: maternitatea - care trebuie ridicată alături de Spitalul Judeţean şi Institutul de Oncologie -, dar şi realizarea unei bănci de ţesuturi. AGERPRES/(AS-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Va fi înfiinţat Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, care până acum exista doar 'pe hârtie', va fi înfiinţat din banii economisiţi de la alte investiţii, a declarat miercuri presei prof. dr. Marius Craina, manager general al Spitalului Judeţean Timişoara...
Timiş: Prima prelevare de ţesut osos din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara Timişoara, 22 feb /Agerpres/ - O echipă de chirurgi de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi Cluj, au efectuat, marţi dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an, în cadrul căreia s-a...
Timiş: O asociaţie umanitară din Franţa a donat unor spitale paturi şi medicamente în valoare de 65.000 de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul CFR din Timişoara au primit, miercuri, donaţii constând în medicamente, materiale sanitare şi alte echipamente medicale de la Asociaţia umanitară "Medecine, Aide et Presence" din Franţa.
Timiş: 'Plămânul artificial' a fost folosit cu succes la un pacient suspectat de gripă porcină Dispozitivul numit 'plămân artificial', folosit pentru prima dată în România la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din Spitalul Judeţean Timişoara, i-a salvat viaţa unui tânăr internat la finele săptămânii trecute în stare gravă, fiind suspectat că ar avea gripă porcină.
Timiş: Plămân artificial folosit în tratarea insuficienţei respiratorii, în premieră în România La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara s-a înregistrat o nouă premieră pentru România, prin utilizarea unui 'plămân artificial' la un pacient cu insuficienţă respiratorie severă.
Timiş: Prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medicii de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, împreună cu medici din Bucureşti şi din Cluj, au efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, cea de-a treia prelevare de organe din acest an.