Cele mai citite
 


Un nou tratament dublează durata de supravieţuire pentru bolnavii de melanom metastatic
vineri, 24 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou medicament destinat tratamentului împotriva melanomului metastatic, cea mai agresivă formă de cancer al pielii, dublează speranţa de viaţă a pacienţilor, potrivit unui studiu publicat în New England Journal of Medicine, citat joi de AFP.
Zelboraf, produs de filiala americană a grupului farmaceutic elveţian Roche, a fost aprobat de Agenţia americană a medicamentului (FDA) în august 2011, ceea ce face din el primul tratament nou împotriva melanomului în ultimii 13 ani.

Potrivit studiului asupra fazei a doua, realizat pe 132 de pacienţi din Australia şi SUA, media de supravieţuire a pacienţilor trataţi cu Zelboraf a fost de 15,9 luni, faţă de media obişnuită de 9 luni.

Zelboraf (vemurafenib), administrat pe cale orală, neutralizează o genă mutantă, împiedicând-o să producă o proteină cu rol cheie în dezvoltarea cancerului. Aproximativ jumătate dintre bolnavii atinşi de melanom metastatic sunt purtători ai acestei mutaţii genetice.

Luni, grupul Roche a anunţat că a primit din partea Comisiei Europene autorizaţia pentru administrarea medicamentului său Zelboraf ca monoterapie în cazul adulţilor suferinzi de melanom metastatic cu gena Braf mutantă.

Zelboraf a mai fost omologat în Elveţia, Brazilia, Canada, Israel şi Noua Zeelandă, urmând să fie aprobat şi în India şi Australia.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Roche România lansează Zelboraf (vemurafenib) pentru tratamentul persoanelor cu melanom metastatic Primul progres major în tratamentul personalizat al melanomului metastatic înregistrat în ultimii 30 de ani
FDA a aprobat un nou medicament produs de Roche, impreuna cu testul de diagnostic, pentru tratamentul melanomului cauzat genetic Medicamentul este primul si momentan singurul tratament personalizat pentru melanomul metastatic, cu mutatie genetica.
Roche România lansează Zelboraf (vemurafenib) pentru tratamentul persoanelor cu melanom metastatic Primul progres major în tratamentul personalizat al melanomului metastatic înregistrat în ultimii 30 de ani
Medicina personalizata: o realitate pentru Roche la ASCO 2011 In cadrul celei de-a 47-a editii a Congresului Anual al Societatii Americane de Oncologie Clinica (ASCO), desfasurat recent la Chicago, Roche si Genentech au prezentat rezultatele a aproximativ 300 de studii clinice pentru noi medicamente destinate tratamentului cancerului, deja aprobate sau aflate...
Cercetatorii de la Roche anunta rezultate pozitive in studiile clinice cu o noua terapie tintita pentru melanomul cu mutaţii BRAF pozitive, avansat Roche a anuntat recent rezultatele unui studiu clinic cu o noua molecula experimentala, cu administrare orala, destinata tratamentului formelor avansate de melanom malign. Aceasta noua molecula este conceputa pentru a inhiba selectiv forma mutanta a proteinei BRAF, care este prezenta in aproximativ jumatate...
FDA a aprobat un nou medicament pentru tratamentul melanomului cauzat genetic Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a aprobat, în august, cel mai nou medicament pentru tratamentul melanomului metastatic, inoperabil, cu mutaţie determinată printr-un test specific, informează un comunicat de presă.