Cele mai citite
 


UPDATE Guvernul a alocat 750.000 de lei pentru achiziţia urgentă a medicamentelor morfinice
vineri, 24 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul a alocat 750.000 de lei pentru Ministerul Sănătăţii, din Fondul de rezervă, în vederea achiziţionării în regim de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului pacienţilor care suferă de boli oncologice, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.
"Avem o hotărâre de Guvern pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2012. Se suplimentează bugetul Ministerului Sănătăţii cu 750.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară, urmând ca la prima rectificare bugetară să fie recuperaţi aceşti bani din fondul Casei Naţionale de Sănătate. Decizia survine pentru achiziţia de medicamente - morfine pentru tratamentul cancerului", a spus Suciu.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a precizat că în urmă cu trei zile firma Mundipharma a anunţat că se reorganizează, dar că nu vor fi probleme cu medicamentele.
"Se pare, însă, că ritmul importurilor pe care ei l-au comandat, modul în care au fost onorate aceste importuri au provocat un hiatus în aprovizionare", a spus Cepoi.
El a arătat că firma ar putea aduce medicamentele pe piaţa din România într-un interval de trei-patru zile şi că în acest interval medicamentele vor fi aduse de la un depozit al unui distribuitor dintr-o ţară vecină.
Cepoi a arătat că medicamentele care lipsesc sunt opioide utilizate pentru calmarea durerii în cancer cu administrare orală şi cu acţiune rapidă, dar că pe piaţă se găsesc opioide cu administrare injectabilă sau orală cu efect întârziat.
"Rezolvarea situaţiei ar însemna ca noi să achiziţionăm prin Unifarm medicamente într-un regim de urgenţă, care este condiţionat de legislaţia privind circuitul medicamentelor opioide, este vorba de droguri care trebuie bine controlate, şi să distribuim aceste medicamente prin spital până când importurile de la Mundipharma vor intra în ţară", a explicat secretarul de stat.
Cepoi a precizat că suma alocată de Guvern asigură consumul mediu lunar de medicamente morfinice. AGERPRES/(A-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvernul a alocat 750.000 de lei pentru achiziţia urgentă a medicamentelor morfinice Guvernul a alocat 750.000 de lei pentru Ministerul Sănătăţii, din Fondul de rezervă, în vederea achiziţionării în regim de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului pacienţilor care suferă de boli oncologice, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.
Guvernul a alocat peste 170.000 de euro pentru achiziţia urgentă a medicamentelor morfinice Guvernul a alocat peste 170.000 euro (750.000 de lei) pentru Ministerul Sănătăţii, din Fondul de rezervă, în vederea achiziţionării în regim de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului pacienţilor care suferă de boli oncologice, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan...
Videoconferinţă a secretarului de stat Raed Arafat cu reprezentanţii structurilor de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a convocat luni o videoconferinţă la care au participat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ioan Burlui, reprezentantul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, comandor Cătălin Dache, directorul Direcţiei...
MS anunţă că a dispus măsuri pentru remedierea situaţiei spitalelor unde se fac operaţii doar în regim de urgenţă Ministerul Sănătăţii informează că în cazul celor cinci unităţi sanitare care în prezent fac intervenţii chirurgicale doar în regim de urgenţă au fost dispuse măsuri pentru remedierea situaţiei cu celeritate, astfel încât, în cursul zilei de vineri, să se poată relua fluxul normal al activităţii chirurgicale...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Arafat: MS a respectat procedurile legale înainte de aprobarea OUG privind achiziţiile centralizate, avizată ca măsură justificată Secretarul de stat Raed Arafat precizează că Ordonanţa de Urgenţă Guvernului nr. 71/2012 privind achiziţiile centralizate a fost avizată ca fiind o măsură justificată şi aprobată în regim de urgenţă pentru a putea fi aplicată începând cu anul 2013 şi subliniază că aceasta a fost postată pe site-ul M...