Cele mai citite
 


Sălaj: Dotări moderne la Spitalul Judeţean cu sprijinul Michelin
miercuri, 30 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O modernă staţie centrală de monitorizare a funcţiilor vitale, în valoare de aproape 60.000 de lei, achiziţionată cu sprijinul Michelin România, a fost dată în folosinţă la Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.
'Dacă până acum în cadrul Secţiei de Cardiologie există un defibrilator care monitoriza doar ritmul cardiac, noile echipamente permit monitorizarea centralizată şi simultană a ritmului cardiac, a saturaţiei de oxigen, a tensiunii, temperaturii şi respiraţiei, acestea fiind prevăzute cu sisteme de avertizare sonoră pentru situaţiile de urgenţă, astfel încât timpul de intervenţie în caz de urgenţă medicală este foarte mic. Pe lângă faptul că sistemul prezintă siguranţă maximă pentru pacient, acesta permite un diagnostic corect mult mai rapid, o monitorizare eficientă a stării pacientului şi dă posibilitatea echipei medicale să intervină în timp util pentru salvarea vieţii pacientului', a declarat, marţi, Codruţa Puşcaş, purtător de cuvânt al instit uţiei.
Sistemul permite şi stocarea informaţiilor privind funcţiile vitale ale pacientului şi evoluţia acestora, astfel încât la orice spitalizare ulterioară a pacientului, există posibilitatea comparării acestor parametri şi evaluarea eficientă a evoluţiei medicale a pacientului.
De asemenea personalul secţiei Cardiologie a participat la cursuri de instruire în ceea ce priveşte folosirea corespunzătoare a echipamentelor.
Fondurile necesare achiziţionării, instalării şi punerii în funcţiune a staţiei centrale de monitorizare a funcţiilor vitale, în valoare de aproape 60.000 de lei, provin dintr-o sponsorizare făcută de cele două fabrici ale Companiei Michelin România şi anume Zalău Anvelope şi Zalău Cord, în cadrul programului de implicare socială în viaţa comunităţii locale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Dotări pentru Spitalul Judeţean Zalău printr-o investiţie privată Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost dotată cu mobilier specific de terapie intensivă, iar Laboratorul de Radiologie şi Imagistică medicală a fost dotat cu echipament medical printr-o finanţare de circa 350.000 de lei din partea unei companii private, potrivit unei informări...
Prahova: Donaţie de paturi pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti O donaţie de 40 de paturi acţionate electric a sosit, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, din partea unei clinici medicale din Passau, Germania.
Maternitatea din Arad, dotată cu un ecograf performant printr-o donaţie făcută de Horia Tecău Tenismanul Horia Tecău a donat maternităţii de la Spitalul Judeţean din Arad un ecograf performant, în valoare de 20.000 de euro, susţinând astfel pentru a doua oară proiectul Organizaţiei 'Salvaţi Copiii'.
Olt: Investiţie de 1,2 milioane de euro la spitalul din Balş Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Balş va fi complet modernizat şi echipat în următorii doi ani printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 1,2 milioane de euro.
Bolnavii de aritmie au o nouă alternativă de tratament în România: ablaţia epicardică spitalul Monza din Capitală, centru specializat în chirurgie cardiovasculară, a anunţat o nouă intervenţie realizată în premieră pentru România: ablaţia epicardică în cazul bolnavilor de aritmie ventriculară, procedură efectuată de dr. Radu Vătăşescu, medic specialist cardiologie-aritmologie, informează...
Prahova: O nouă donaţie de paturi pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti O donaţie de 36 de paturi acţionate mecanic şi 18 saltele a ajuns, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, din partea unei clinici medicale din Passau, Germania.