Cele mai citite
 


ARPIM: Companiile farmaceutice, cum e Mundipharma, sunt nevoite să acţioneze în condiţii economice profund nefavorabile
sâmbătă, 25 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) opinează într-un comunicat de presă transmis vineri că decizia Mundipharma de a-şi restrânge activitatea în România s-a bazat pe înăsprirea considerabilă a condiţiilor de desfăşurare a activităţii pe piaţa farmaceutică românească, pe creşterea considerabilă a expunerii la riscuri financiare, precum şi pe creşterea nesustenabilă a nivelului de taxare.
Mai concret, cauzele care au determinat această decizie au fost: perioada foarte lungă de timp în care listele de medicamente compensate şi gratuite nu au fost completate cu molecule noi, inovatoare, preţurile impuse la nivel minim european, referenţierea preţurilor produselor originale la cele generice, introducerea pe listele de gratuite şi compensate a unor produse care, deşi nu se află la dispoziţia reală a pacienţilor, au avut ca efect creşterea coplăţii suportate în fapt tot de companie, prelungirea termenelor de încasare a banilor de către producători la peste 300 de zile şi în final taxa clawback, susţin reprezentanţii asociaţiei.
ARPIM reiterează faptul că taxa clawback, cumulată cu celelalte măsuri de austeritate - neactualizarea integrală a listei medicamentelor compensate din 2008, termenele de plată foarte lungi, cel mai mic preţ la medicamente din întreaga Europă, referenţierea pe clase terapeutice - creează un mediu economic şi investiţional impredictibil şi extrem de dificil.
"Aceasta este realitatea economică de care trebuie să ţinem cont atunci când luăm decizii referitoare la activitatea noastră în România. Companiile farmaceutice membre ARPIM nu au ameninţat şi nu ameninţă cu retragerea din România. Nu avem cunoştinţă ca în intervalul imediat următor alte companii ARPIM să-şi fi anunţat retragerea din România. ARPIM, alături de membrii săi, va informa autorităţile şi pacienţii în cazul în care vor fi şi alte companii nevoite să se retragă. Companiile farmaceutice, aşa cum este Mundipharma în aceste zile, sunt nevoite să acţioneze în condiţii economice profund nefavorabile şi să ia deciziile care se impun de la companie la companie", arată sursa citată.
Reprezentanţii ARPIM susţin că asociaţia face eforturi considerabile, împreună cu toţi partenerii săi, cu autorităţile locale şi internaţionale, pentru a se asigura că mediul economic şi legislativ rămâne unul favorabil menţinerii şi creşterii accesului pacienţilor la tratamentele vitale pentru sănătatea lor. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ARPIM: Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de peste 800 milioane lei pieţei farmaceutice Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de 842 de milioane de lei pieţei farmaceutice, ceea ce înseamnă o scădere a pieţei cu 30%, relevă un studiu de impact prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
ARPIM solicită autorităţilor să comunice o dată precisă pentru actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de medicamente (ARPIM) a solicitat vineri autorităţilor să comunice o dată precisă pentru actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite şi a susţinut că în absenţa unei astfel de decizii companiile farmaceutice "vor fi nevoite să îşi reevalueze...
APMGR şi ARPIM solicită actualizarea bugetului de referinţă pentru taxa clawback Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită autorităţilor actualizarea bugetului de referinţă pentru taxa clawback la nivelul consumului real aferent trimestrului III al anului 2015, prima perioadă...
Dan Zaharescu (ARPIM): Discuţiile privind taxa clawback au eşuat Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Local American Working Group (LAWG) a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că negocierile în cadrul grupului de lucru pentru modificarea taxei clawback au eşuat.
ARPIM îşi exprimă îngrijorarea faţă de declaraţiile autorităţilor referitoare la clawback Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) îşi manifestă îngrijorarea faţă de recentele declaraţii publice ale autorităţilor referitoare la taxa clawback, se arată într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
ARPIM: Sănătatea românilor şi a sistemului sanitar depind de continuarea reformelor începute Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) a atenţionat vineri asupra necesităţii continuării reformelor din domeniul sănătăţii discutate pe parcursul anului 2015 cu reprezentanţii autorităţilor din domeniu.