Cele mai citite
 


Marea Britanie: anchetă în cazul morţii unei fetiţe după ce a fost vaccinată împotriva cancerului de col uterin
miercuri, 30 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile britanice din domeniul sănătăţii au deschis o anchetă în legătură cu moartea unei fetiţe de 14 ani care abia fusese vaccinată împotriva cancerului de col uterin, relatează din Londra agenţia Associated Press.
Natalie Morton a murit într-un spital luni, la câteva ore după ce i s-a administrat vaccinul Cervarix, care protejează împotriva a două tulpini ale HPV /Human Papilloma Virus/ ce cauzează cancerul de col uterin.

Fetiţa a fost vaccinată la şcoala unde învăţa, din Coventry, în centrul Angliei. Ea părea să fie sănătoasă înainte de a fi vaccinată.

Caron Grainger, director pe probleme de sănătate publică la Coventry City Council, a declarat marţi că va fi efectuată o autopsie pentru a se stabli dacă există vreo legătură între moartea fetiţei şi vaccin. Oficiali din domeniul sănătăţii au afirmat, de asemenea, că au izolat un lot de vaccin oferit şcolii.

Serviciul public de sănătate din Marea Britanie NHS /National Health Service/ a început vaccinarea adolescentelor anul trecut şi, în baza unui program, au fost administrate până în prezent peste 1,4 milioane de doze de vaccin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mecanismele si diagnosticul infectiei cu HPV Afla care sunt mecanismele prin care se produce infectia cu HPV si cum poate fi aceasta diagnosticata.
Diagnosticarea infecţiilor cu HPV şi prevenţia cancerului de col uterin În fiecare an, în întreaga lume, au fost înregistrate mai mult de 400.000 de cazuri noi de cancer de col uterin şi s-au raportat mai mult de 200.000 de cazuri de deces datorate cancerului de col uterin, făcând din acest tip de cancer a doua cauză de deces după cancerul de sân.
Ion Bazac: Programul de vaccinare anti-HPV va fi oprit Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea anti-HPV va fi oprită şi va fi lansat un program de screening la nivel naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)
A început campania de vaccinare împotriva HPV Sursa: Agerpres Campania de vaccinare împotriva Human Papilloma Virus (HPV), raspunzator de cancerul de col uterin, a început, luni, în scoli pentru 110.000 de fetite de clasa a IV-a. Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, anuntase declansarea acestei campanii nationale, în cadrul careia vaccinarea...
Campania națională de vaccinare anti-HPV va începe în luna martie a acestui an, potrivit Ministerului Sănătății Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, formată la inițiativa Fundației Renașterea, susține demersul Ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, în ceea ce privește programele de prevenție pentru cancerul de col uterin, printre acestea fiind și inițiativa de a relua campania de vaccinare...
Dr. Adrian Pană: Campania naţională de vaccinare anti-HPV ar putea începe în luna martie Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Adrian Pană a afirmat, miercuri, că vaccinarea împotriva HPV ar putea începe în luna martie, pentru un grup ţintă de 10-14 ani.