Cele mai citite
 


Gripa aviară, mult mai puţin letală decât se credea (studiu)
sâmbătă, 25 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gripa aviară ar putea fi mult mai des întâlnită, dar şi mult mai puţin letală în cazul oamenilor decât se considera până acum, relevă un studiu american publicat vineri în revista Science.
Potrivit AFP, acest studiu ar putea atenua temerile că o eventuală pandemie de gripă aviară va ucide milioane de oameni, temeri realimentate recent odată cu crearea, într-un laborator din Olanda, a unui virus mutant al gripei aviare potenţial devastator.

Cercetătorii Şcolii de medicină Mount Sinai din New York au analizat 20 de studii internaţionale bazate pe teste sanguine efectuate pe aproape 1.300 de persoane din toată lumea. Concluzia a fost că între 1 şi 2% dintre participanţi prezentau semnele unei infecţii anterioare virusul H5N1 al gripei aviare, ceea ce ar însemna că milioane de oameni ar fi putut fi atinşi de această boală fără să fi ştiut.

Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în lume au fost consemnate 573 de cazuri în 15 ţări începând din 2003, cu o mortalitate de 58,6%, majoritatea cazurilor în Indonezia, Egipt, China, Cambodgia.

Cercetătorii americani consideră că OMS a subestimat numărul real al infectărilor, neluând în calcul decât pacienţii spitalizaţi şi cu simptome severe. Ei recomandă o nouă abordare pentru calcularea numărului real al cazurilor de gripă aviară. "Sugerăm că o anchetă mai aprofundată, dusă la o scară mai amplă şi cu o abordare standardizată, ar permite o estimare mai bună a numărului total de infectări umane cu H5N1", afirmă autorii studiului.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: H7N9 este unul din cele mai periculoase virusuri gripale Noua tulpină de gripă aviară, H7N9, care a ucis 22 de persoane în China, este unul din cele mai periculoase virusuri de tipul său şi se transmite mai uşor la oameni decât tulpina precedentă, H5N1, care a cauzat decesul a sute de persoane în întreaga lume începând din 2003, a declarat miercuri un oficial...
OMS minimalizează riscurile după descoperirea a trei cazuri de gripă aviară H7N9 în China Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a minimalizat marţi riscurile privind un val de gripă aviară după apariţia a trei cazuri în China, dar a subliniat importanţa de a afla cum de a fost posibil ca virusul în cauză să contamineze oameni, relatează AFP.
Gripa aviară: Un studiu confirmă pentru prima dată că virusul H7N9 provine de la păsări de curte Un studiu publicat joi în revista britanică de specialitate The Lancet confirmă că virusul H7N9, care a făcut cel puţin 22 de morţi în China, provine de la păsările de curte, însă nu există încă nicio dovadă privind transmiterea virusului de la om la om, relatează AFP.
Germania: Gripă aviară H5N1 descoperită la o fermă de păsări din estul ţării Autorităţile germane au anunţat, vineri, descoperirea unui caz de gripă aviară H5N1 la o fermă de păsări din landul Brandenburg, în estul ţării, transmite Reuters.
Indonezia: Gripa aviară face încă o victimă O tânără de 24 de ani a decedat de gripă aviară în Indonezia ridicând la cinci numărul deceselor provocate de această boală de la începutul anului în ţara asiatică, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii indonezian, citat de AFP.
OMS confirmă şapte cazuri de gripă aviară în China Geneva, 9 ian /Agerpres/- Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat joi existenţa a şapte noi cazuri de gripă aviară la om, provocate de noua tulpină H7N9, toate înregistrate în China în ultima săptămână, cu o zi în urmă guvernul chinez anunţând şi primul deces din acest an cauzat de respectivul...