Cele mai citite
 


Nicolae Bănicioiu (PSD): Autorităţile au ales să reacţioneze la criza de morfină în loc să preîntâmpine acestă situaţie
sâmbătă, 25 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu susţine că Guvernul Ungureanu 'a ales să continue calea guvernului Boc, cea a dezinteresului pentru cetăţean şi pentru problemele lui' şi consideră că 'problema bolnavilor de cancer care au rămas morfină nu reprezintă o lipsă de reacţie a autorităţilor în faţa unei situaţii de neprevăzut, deoarece bolnavii rămân frecvent fără medicamente'.
"Autorităţile au ales să reacţioneze la criza de morfină în loc să preîntâmpine acestă situaţie, ceea ce ne duce cu gândul la un scenariu macabru pus la cale de geniile întunecate ale PDL, prin care noul guvern să apară ca un salvator de ultim moment. Din spatele uşilor Palatului Victoria se vorbeşte despre măriri de salariii, despre creştere economică şi despre cât de mizerabilă este atitudinea opoziţiei, care în acestă perioadă grea pentru ţară, refuză să dea o mână de ajutor. Nu se aude în schimb niciun sunet despre cei peste 430.000 de mii de bolnavi de cancer, dintre care 100.000 se chinuie de pe o zi pe alta să-şi poată procura medicaţia, în lipsa unui program naţional. Dintre aceştia, peste 10.000 necesită suport analgezic cu morfină", afirmă Nicolae Bănicioiu, într-un comunicat de presă transmis vineri AGERPRES.
Deputatul PSD apreciază că "acest spectacol ieftin, la care cu toţii suntem obligaţi să asistăm, are însă un final pe cât de tragic pe atât de real, oamenii mor şi cei responsabili sunt preocupaţi de imaginea publică".
"Campaniile de presă duse de câteva zile de oameni politici şi televiziuni au avut ca efect o reacţie de moment a guvernului, care din mărinimia lui, a dispus alocarea unei sume infime pentru rezolvarea temporară a acestei crize, mai precis timp de o lună. Nimeni nu şi-a pus însă problema de ce s-a ajuns în această situaţie. Autorităţile declară nonşalante că principalul importator de morfină a ales să părăsească România din cauza pieţei nefavorabile, ca şi cum legislaţia în vigoare şi taxarea excesivă ar fi fost decise de oamenii de rând sau de bolnavii de cancer, nu de cei aflaţi la guvernare", se mai arată în comunicat.
Nicolae Bănicioiu se întreabă "ce fel de ţară europeană este România, dacă în anul 2012 un stat cu aproximativ 9 milioane de contribuabili la sistemul de asigurări de sănătate nu poate să asigure morfina celor care au nevoie de ea?".
"În aceste momente cuvintele şi reproşurile sunt de prisos, iar vinovaţii nu pot fi pedepsiţi prin demiterea din funcţii sau traşi de ureche la televizor, pentru că asta ar însemna decapitarea unui întreg sistem bolnav şi corupt, însa un lucru este sigur în acest caz: singurii care au de suferit sunt aceşti bolnavi, iar 'hiatusul în aprovizionare' despre care vorbea domnul Cepoi devine pe zi ce trece un hiatus în vieţile acestor oameni", mai afirmă Bănicioiu care consideră că "nimeni nu are dreptul să îi pună pe aceştia într-o situaţie de 'a fi sau a nu fi' şi să rămână nepedepsit". AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer: Bolnavii de cancer îşi procură medicamentele din străinătate Bolnavii de cancer din România, plătitori de taxe şi contributori la bugetul sistemului naţional de sănătate, au ajuns în situaţia de a-şi asigura tratamentul recurgând la medicamente cumpărate din străinătate, pe propria cheltuială, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor...
Lucian Duţă (CNAS) a susţinut, la CNA, că a fost 'linşat' mediatic de Antena 3 Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a susţinut, marţi, la CNA, că a fost "linşat" mediatic la Antena 3, iar instituţiile statului ar trebui să ia măsuri împotriva unui post de televiziune care face presiuni asupra unui funcţionar public.
Arad: Bolnavii de cancer din judeţ nu au suferit din cauza crizei citostaticelor Spre deosebire de alte judeţe Aradul nu a avut probleme din cauza aşa-zisei crize a citostaticelor care s-a semnalat în alte zone ale ţării.
Bolnavii de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de CNAS Pacienţii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de Casa de Asigurări de Sănătate începând cu această lună la OncoFort din cadrul Gral Medical.
Valeriu Zgonea solicită demararea procedurilor pentru discutarea în Parlament a Raportului CC privind activitatea CNAS Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a solicitat marţi colegilor de Parlament demararea procedurilor pentru discutarea în Legislativ a Raportului Curţii de Conturi privind activitatea CNAS, pentru a se constata cine se face vinovat de neregulile grave din sistemul sanitar.