Cele mai citite
 


Olanda: Servicii de eutanasie la domiciliu
sâmbătă, 25 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În Olanda se preconizează începând de luna viitoare formarea de echipe mobile de eutanasie la domiciliu, la care să poată recurge pacienţii fără speranţă, cărora le-a fost refuzată plecarea voluntară în cealaltă lume de către alte unităţi medicale. Federaţia medicilor olandezi şi-a exprimat deja temerea că ar putea fi omorâţi cu zile pacienţi care ar putea fi totuşi vindecaţi, transmite portalul MedDaily.
Astfel, de la 1 martie a.c., în Olanda ar urma să fie constituite şase echipe speciale formate din medici, asistente medicale şi un medic care va efectua procedura de eutanasie în condiţii domestice, au anunţat vineri reprezentanţi ai Asociaţiei privind eutanasia în Olanda.

Acest 'ajutor' se va acorda numai bolnavilor în fază terminală, care vor dispune de toate avizele medicale necesare şi dacă se va constata că au dureri insuportabile.

Conform estimărilor preliminare efectuate de Asociaţia privind eutanasia în Olanda, la respectiva procedură ar putea recurge aproximativ 1000 de pacienţi anual.

Pentru început, Asociaţia a luat asupra sa toate costurile legate de eutanasia la domiciliu, dar pe viitor speră într-un sprijin din partea sistemului de sănătate publică. Nici nu este de mirare, din moment ce procedura de eutanasie a fost legalizată în Olanda încă din 2002. În conformitate cu normele acceptate, le este permisă plecarea voluntară din viaţă doar bolnavilor în fază terminală, care în momentul depunerii cererii de eutanasie sunt în deplina capacitate a facultăţilor mintale şi pot realiza consecinţele unei astfel de decizii.

Este important faptul că ultimul cuvânt în decizia de eutanasie îl are întotdeauna o comisie specială, care include medici, avocaţi şi specialişti în etică. Verdictul final este dat întotdeauna de cel puţin doi medici. În cazul în care există îndoieli cu privire la legalitatea unei astfel de soluţii, este imediat sesizat Parchetul. Dacă se constată o eventuală eroare,, autorii riscă până la 12 ani de închisoare.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olanda: echipe de medici vor eutanasia la domiciliu persoane refuzate de doctorii lor Şase medici, însoţiţi de asistente medicale, vor merge de joi acasă la bolnavii incurabili ca să facă eutanasierea cerută de aceştia şi refuzată de doctorii lor, a anunţat miercuri asociaţia căreia îi aparţin medicii, citată de AFP.
Eutanasie: Numărul de cazuri în creştere în Olanda, deputaţii elveţieni resping înăsprirea controalelor Numărul de sinucideri asistate de medici a crescut cu 559 între 2010 şi 2011 în Olanda, a anunţat miercuri Comisia pentru eutanasie, citată de Associated Press. În acelaşi timp, deputaţii elveţieni s-au pronunţat miercuri împotriva unei înăspriri a controalelor cu privire la cazurile de sinucidere asistată...
Cum diferă în Europa atitudinea faţă de eutanasie Londra, 8 aprilie /Agerpres/ - Două ţări europene, Marea Britanie şi Belgia, au fost nevoite în ultima perioadă să reflecteze la aceeaşi chestiune etică: ce se întâmplă atunci când doctorii decid că un pacient nu are nicio şansă de a mai duce o viaţă suportabilă?
Numărul olandezilor care doresc să moară asistaţi de medici, în creştere de la an la an Date privind numărul de eutanasieri efectuate în Olanda anul trecut au fost publicate recent în această ţară. Cifrele s-au dovedit unele impresionante: peste 4.000 de olandezi au decis să moară asistaţi de medici. Aceste statistici demonstrează că, dintr-o noutate şocantă, eutanasia se transformă treptat...
Belgia: Opinii pro şi contra eutanasiei minorilor O propunere legislativă vizând extinderea la copii a cadrului legal ce autorizează eutanasia a fost adoptat de Comisia pentru afaceri sociale şi justiţie a senatului belgian, care îl dezbate de mai multe luni. Propunerea va fi supusă votului parlamentului în lunile ce urmează, notează cotidianul francez...
Olanda: 15 ani de la adoptarea legii care recunoaşte eutanasia ca act legal Olanda a fost prima ţară în care a intrat în vigoare Legea care recunoaşte eutanasia ca un drept cetăţenesc, pentru persoanele de peste 16 ani. Legea a fost aprobată la 10 aprilie 2001, când Senatul a confirmat de fapt votul exprimat în Camera Deputaţilor, care consemna în premieră mondială legalizarea...