Cele mai citite
 


Timoşenko ar putea fi otrăvită, şi-a exprimat temerea o europarlamentară cehă
sâmbătă, 25 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Europarlamentara cehă Suzanne Roytova, fost ministru al sănătăţii în Cehia, şi-a exprimat temerea în privinţa posibilităţii ca ex-premierul ucrainean Iulia Timoşenko să fie otrăvită în închisoarea din Harkov, unde în prezent ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare, potrivit KyivWeekly şi Radio Liberty.
În acest sens, Suzanne Roytova a făcut referire la o serie de afirmaţii ale fiicei dnei Timoşenko, Evghenia, care a declarat în repetate rânduri că are impresia că mamei sale i se administrează o substanţă toxică în doze mici.

Astfel, europarlamentara cehă a subliniat necesitatea efectuării unui examen toxicologic în cazul Iuliei Timoşenko, care ar putea confirma sau infirma aceste suspiciuni apărute în contextul posibilei otrăviri a fostului preşedinte al Ucrainei, Viktor Iuşcenko, (2005-2010) în timpul campaniei electorale .

'Ar fi bine ca astfel de examene să fie efectuate cu regularitate, ar fi ca o măsură de precauţie, pentru că, ţinând cont de cele întâmplate în cazul dlui Iuşcenko, suspiciunile că Iulia Timoşenko ar putea fi otrăvită cu premeditare, cu doze mici, nu poate fi subestimată', a spus Roytova, adăugând că opinia publică internaţională ar trebui să ceară puterii de la Kiev efectuarea unor examene toxicologice independente.

Până la sfârşitul acestei săptămâni ar urma să fie făcute publice rezultatele Comisiei medicale internaţionale cu privire la starea de sănătate a Iuliei Timoşenko, a mai spus Roytova.

La 16 februarie a.c., o echipă de medici străini /canadieni şi germani/ au supus-o la un examen medical pe fosta şefă a executivului ucrainean în colonia de femei Kacianovka din regiunea Harkov (est), 480 km distanţă de Kiev.

Ministerul Sănătăţii de la Kiev a declarat că specialiştii străini i-au pus un diagnostic definitiv dnei Timoşenko şi că nu există motive pentru o intervenţie chirurgicală imediată. Avocaţii şi familia Iuliei Timoşenko resping însă aceste afirmaţii, susţinând că medicii străini consideră că fostul prim-ministru are grave probleme de sănătate. Mai mult, medicii germani i-au identificat o hernie de disc şi au stabilit că Iulia Timoşenko are nevoie de o operaţie urgentă în afara închisorii.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul grec a suferit o intervenţie chirurgicală la ochi, ministrul de finanţe rămâne spitalizat Noul premier elen, conservatorul Antonis Samaras, a suferit sâmbătă o operaţie cu laser la unul din ochii afectaţi de o dezlipire de retină, o intervenţie care a întârziat lucrările parlamentare de urgenţă în actualele vremuri de criză, potrivit televiziunii publice. Noul ministru de finanţe, Vassilis...
Noul ministru al Sănătăţii trebuie să combată corupţia PDL din CNAS /liderul PSD/ Noul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, trebuie să combată "corupţia Partidului Democrat Liberal din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate" şi să schimbe actualul preşedinte al Casei, a declarat vineri preşedintele Partidului Social Democrat /PSD, opoziţie/, Victor Ponta.
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.
Noul ministru al Sănătăţii a vizitat răniţii din Colectiv Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a vizitat miercuri după-amiază răniţii din Clubul Colectiv care se află internaţi în spitalele bucureştene.
Vasile Cepoi, numit preşedinte al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor Fostul ministru al Sănătăţii Vasile Cepoi a fost numit marţi, prin decizie a premierului, în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor.
Cseke Attila: Pentru situaţii de urgenţă trebuie să se apeleze 112 Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila a declarat joi, în legătură cu cazul de la Codlea, că este recomandat să se respecte procedurile şi să se apeleze 112 atunci când este vorba despre un caz grav.