Cele mai citite
 


UPDATE Galaţi: Descinderi la farmacii şi cabinete medicale în cazul unor reţete medicale falsificate
sâmbătă, 25 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că percheziţiile făcute în municipiul Galaţi şi judeţ, în cursul dimineţii la mai multe cabinete medicale şi farmacii, au vizat eliberarea unor reţete medicale pe numele unor persoane care nu au beneficiat niciodată de acele medicamente.
"În cursul zilei de astăzi (n.r. - vineri), sub coordonarea Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi au fost efectuate 26 de percheziţii domiciliare, au fost vizate însă şi cabinete medicale, dar şi sedii ale unor farmacii din Galaţi şi din judeţul Galaţi. Aceste percheziţii s-au făcut într-o cauză în care Parchetul face cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, delapidare fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asociere pentru săvârşirea unor infracţiuni", a declarat în cadrul conferinţei de presă Violeta Păun, reprezentantul Parchetului gălăţean.
Aceeaşi sursă a precizat că acţiunile vizează eliberarea unor reţete medicale în mod fictiv pe numele unor persoane care, în realitate, nu au beneficiat niciodată de acele medicamente, adăugând că indicii temeinici pentru săvârşirea acestor infracţiuni s-au conturat înspre momentul actual, însă Parchetul s-a autosesizat în legătură cu aceste cazuri încă din anul 2010. Până în acest moment nu au fost făcute reţineri, iar în cauzele vizate se pare că nu este vorba despre reţete care să fi fost atribuite unor persoane decedate.
Reprezetanţii Parchetului au refuzat să facă orice alte declaraţii pe marginea acestui subiect.
Aproximativ 20-30 de echipaje de poliţie, însoţite de procurori, au participat, vineri, la peste 20 de descinderi simultane la farmacii, cabinete medicale şi domiciliile unor doctori, farmacişti şi a unor persoane de contact.
Descinderile au fost făcute în cazul unor reţete medicale falsificate a căror valoare se ridică la o primă estimare la cel puţin 200-300.000 de lei. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Peste 900 de persoane audiate în cazul reţetelor falsificate Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, s-a aflat, miercuri, la Galaţi, pentru a lua parte la prezentarea bilanţului parchetelor aflate sub competenţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.
Galaţi: Deficit de medici de familie în mediul rural În judeţul Galaţi există un deficit de 15 medici de familie în mediul rural, 13 localităţi având nevoie de încă unul sau doi astfel de medici, a declarat, marţi, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Zeci de farmacii sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Peste 30 de farmacii din judeţul Galaţi au fost sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi în urma unor controale la cele care au contracte cu statul pentru furnizarea de medicamente, a anunţat miercuri directorul instituţiei, Elena Vrabie.
Preşedintele CJAS Galaţi: Întâi trebuie modificată Legea Sănătăţii, apoi se poate da ordinul de desfiinţare a CJAS-urilor Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Elena Vrabie, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că desfiinţarea caselor judeţene şi a direcţiilor de sănătate publică (DSP) se poate face doar după ce se modifică Legea Sănătăţii.
Galaţi: Ambulatoriu după standarde europene, la Spitalul Judeţean Consiliul Judeţului(CJ) Galaţi a finalizat, joi, proiectul de modernizare, extindere şi dotare a ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Clinic 'Sf. Apostol Andrei', care va prelua activitatea a patru policlinici din municipiul Galaţi.
Galaţi: Caravane medicale organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos Galaţi, 18 apr/Agerpres/-Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat, săptămâna trecută, şapte caravane medicale în tot atâtea localităţi din judeţul Galaţi, în cadrul programului social-filantropic "Sănătate pentru sate", se arată într-un comunicat transmis luni, AGERPRES, de biroul de presă al eparhiei...