Cele mai citite
 


Danemarca va vaccina 1,1 milioane de persoane împotriva noii gripe
miercuri, 30 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare daneze au recomandat marţi vaccinarea a circa 1,1 milioane de persoane împotriva gripei A(H1N1), în primul rând a persoanelor cu risc începând de la vârsta de trei ani, care suferă de maladii cronice, a anunţat Direcţia de sănătate publică, relatează AFP.
Direcţia a recomandat, de asemenea, vaccinarea danezilor care ocupă funcţii esenţiale în societate, precum medicii, personalul spitalicesc, şi persoanele din posturi-cheie din diferite ministere, precum şi din organismele radio-televiziunii naţionale.

Campania de vaccinare, care vizează o cincime din populaţia Danemarcei, ar urma să demareze la începutul lunii noiembrie, potrivit unui comunicat al autorităţilor sanitare.

Statul danez a cumpărat 3,1 milioane de doze de vaccin H1N1 pentru a trata cu titlu preventiv, cu câte două doze de vaccin de persoană, circa 1,5 milioane de indivizi.

Doar un singur danez a murit, în Norvegia, din cauza gripei H1N1, care a lovit până în prezent circa 600 de persoane în regatul scandinav /circa 5,6 milioane de locuitori/.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Agenţia Europeană a Medicamentelor recomandă CE un al treilea vaccin împotriva gripei H1N1 Agenţia Europeană a Medicamentelor /EMEA/ a recomandat vineri Comisiei Europene să autorizeze un al treilea vaccin împotriva gripei A(H1N1), Celvapan produs de laboratorul american Baxter, pe lângă cele ale Novartis şi GSK, informează AFP.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.