Cele mai citite
 


Cinci din fetele rănite în prima deflagraţie de la Sighet - în stare gravă, dar stabilă
luni, 20 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci dintre cele şase persoane rănite în prima explozie din Sighetu Marmaţiei, aflate la Spitalul de Arşi din Capitală, se află în stare gravă, dar stabilă, având nevoie de intervenţii chirurgicale.
''Cinci dintre paciente sunt în stare gravă, dar stabilă, una este în stare mai uşoară. Stare gravă înseamnă că au nevoie de îngrijire la Terapie Intensivă. Arsurile variază între 30 şi 60% , vor avea nevoie ulterior de operaţii de grefe'', a spus directorul Spitalului de Arşi, Vitalie Stan.
Potrivit acestuia, fetele au un prognostic bun, dar vor rămâne cu semne, având arsuri mai ales pe mâini.
''Acum sunt incizii pentru a degaja presiunea din membrele arse. Urmează evaluarea lor şi cam într-o săptămână o să înceapă intervenţiile de refacere. (...) Sunt grave, dar nu sunt critice, sunt conştiente, au povestit că erau pe scenă, dansau şi a explodat ceva, atât ţin minte ele'', a precizat acesta.
Vitalie Stan a afirmat că răniţii în cea de-a doua deflagraţie vor ajunge la Spitalul de Arşi şi la Spitalul Floreasca. ''O parte dintre cei care vor veni din a doua explozie vor pleca la Spitalul Floreasca. O parte o să vină la noi, cred că trei sau patru", a mai spus Vitalie Stan. AGERPRES/(AS - Georgiana Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Floreasca: Starea răniţilor aflaţi la terapie intensivă - stabilă Starea pacienţilor internaţi la Spitalul Floreasca în urma incendiului care a avut loc vineri seara în club Colectiv este stabilă, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale, Bogdan Opriţa.
UPDATE Spitalul Militar:Trei răniţi la Colectiv sunt mult mai bine; cinci sunt în stare gravă Trei dintre pacienţii aflaţi la Terapie Intensivă la Spitalul Militar în urma incendiului de la clubul Colectiv au o stare mult mai bună şi vor fi transferaţi în secţia de arşi, dar cinci rămân în stare gravă, unul fiind intubat, a anunţat, luni, comandantul spitalului, dr. Florentina Ioniţă Radu.
Prof. dr. Ioan Lascăr: Unul dintre răniţii aduşi la Spitalul Floreasca este în stare gravă Unul dintre răniţii de la Sighetu Marmaţiei aduşi la Spitalul Floreasca din Capitală este în stare gravă. Acesta are arsuri de 75% din suprafaţa corpului, iar arsurile de căi respiratorii superioare îi agravează prognosticul, a declarat, luni, pentru AGERPRES, prof. dr Ioan Lascăr, şeful Departamentului...
Spitalul de Arşi: Patru răniţi în Colectiv - la Terapie Intensivă; 11 - în stare gravă, dar stabili Patru răniţi în incendiul din clubul Colectiv se află la Terapie Intensivă, iar ceilalţi 11 sunt în stare gravă, dar stabili, fiind internaţi pe secţii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu.
Zece pacienţi, la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Arşi La secţia de terapie intensivă a Spitalului de Arşi sunt internate, în prezent, zece persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv, starea lor este stabilă, însă două au o situaţie mai delicată, a precizat, vineri, directorul medical Cristian Niţescu.
Spitalul de Arşi: Trei pacienţi în reanimare, unul dintre ei în stare gravă Bucureşti, 16 nov /Agerpres - Trei răniţi în clubul Colectiv se află în secţia de terapie intensivă a Spitalului de Arşi, dintre aceştia unul în stare gravă, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Adrian Stănculea.