Cele mai citite
 


Asistenţă medicală şi spirituală la Techirghiol
miercuri, 30 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Sanatate si frumusete
 

Situat în incinta mânăstirii Techirghiol, Centrul Social Pastoral 'Sfânta Maria' asigură asistenţă medicală şi spirituală, precum şi pastoral educativă pentru persoanele aflate în dificultate din motive medicale, spirituale sau sociale.

Acesta beneficiază de factori curativi, nămol terapeutic şi apă sărată din lacul Techirghiol, ceea ce a permis organizarea bazei de odihnă şi tratament 'Sfântul Pantelimon'.


'Centrul serveşte de asemenea drept casă de oaspeţi pentru invitaţii Patriarhiei Române la diferite întruniri cu caracter naţional şi internaţionale', a declarat pentru AGERPRES părintele arhimandrit Cleopa Nistor, administratorul centrului.
Acesta a precizat că aici se pot asigura cazare, masă şi tratament pentru 150 de persoane în locuri modernizate şi funcţionale, altele fiind în curs de reamenajare şi modernizare.


Părintele Cleopa Nistor a explicat că în cantina şi baza de tratament proprie pot fi primiţi 200 de pacienţi, iar pe viitor se are în vederea construirea de noi clădiri destinate organizării de seminarii, colocvii, conferinţe naţionale şi internaţionale pe teme de actualitate, precum şi expoziţii cu caracter temporar sau permanent ce vor avea rolul de a prezenta specificul liturgic, artistic, cultural şi literar al Ortodoxiei, precum şi dialogul cu alte confesiuni sau religii.


'Cei care vin aici doresc să viziteze şi alte locuri din Dobrogea şi din Bulgaria. De aceea intenţionăm să achiziţionăm un autocar cu care să organizăm pelerinaje la Peştera 'Sfântului Andrei' şi Dervent, spre Tulcea, la Peştera 'Sfântului Ioan Casian', la mânăstirile Celic Dere, Cocoşu, la Catedrala din Constanţa şi multe alte locuri', a spus părintele Cleopa Nistor.


El a explicat că vârstnicii pot veni la tratament cu bilete obţinute prin Casa Naţională de Pensii, contribuind doar cu 50% din preţ şi beneficiind timp de 18 zile de trei mese pe zi, cazare, tratament.


Dr. Gabriela Gheorghiţă, medicul bazei de tratament, a menţionat că cele mai frecvente afecţiuni care sunt tratate sunt cele reumatologice, inflamaţii cronice, artroze, spondilite, artroze degenerative periferice.
Tratamentul cuprinde băi cu nămol, băi sedative cu plante, electroterapie, masaje, kinetoterapie.
'Vin persoane cu afecţiuni grave şi pleacă pe picioarele lor după tratament', a subliniat medicul.


Părintele arhimandrit a făcut referire la îmbinarea tratamentului pentru trup cu cel sufletesc, care este de mare folos.
'La noi se află marele duhovnic, părintele Arsenie Papacioc, de ale cărui sfaturi duhovniceşti se bucură cei care vin la tratament. Este mare lucru', a spus părintele Cleopa Nistor.


Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, deşi foarte bătrân şi bolnav, nu pregetă să-i primească pe cei care vin cu diferite probleme. El ne îndeamnă la smerenie, la rugăciune, la spovedanie şi la iubirea duşmanilor.
Privitor la spovedanie, părintele duhovnic ne sfătuieşte să ne spovedim cât mai des şi să nu uităm niciun păcat.


'Nu trebuie să încetăm să ne rugăm măcar cu mintea şi mai ales să nu uităm că fără Dumnezeu nu se poate face nimic', ne sfătuieşte părintele Papacioc.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Proiect spiritual pentru persoanele cu HIV/SIDA Iaşi, 16 nov /Agerpres/ - Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva' din Iaşi va lansa, în premieră naţională, la începutul lunii decembrie, un proiect care vizează oferirea unui suport spiritual pentru persoanele cu HIV/SIDA.
Iaşi: Proiect spiritual pentru persoanele cu HIV/SIDA Iaşi, 16 nov /Agerpres/ - Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva' din Iaşi va lansa, în premieră naţională, la începutul lunii decembrie, un proiect care vizează oferirea unui suport spiritual pentru persoanele cu HIV/SIDA.
Biserica Armeniei îi va canoniza joi pe cei 1,5 milioane de armeni,victime ale genocidului de acum 100 de ani Biserica Apostolică Armeană îi va canoniza joi pe cei 1,5 milioane de armeni, victime ale genocidului de acum 100 de ani din timpul Imperiului Otoman.
Biserica Catolică dezaprobă proiectul de lege privind reproducerea asistată medical cu terţ donator Conferinţa Episcopilor Catolici din România dezaprobă, într-o scrisoare adresată principalelor instituţii ale statului, proiectul de lege privind reproducerea umană asistată medical cu terţ donator şi solicită retragerea acestei iniţiative legislative, pe care o consideră "un atac la demnitatea persoanei...
Biserica Ortodoxă Română încearcă să înfiinţeze unităţi medicale, pe lângă biserici Biserica încearcă să înfiinţeze unităţi medicale în care va fi acordată gratuit asistenţă medicală, ca model de îngrijire a bolnavilor, a orfanilor, a bătrânilor singuri şi a persoanelor cu alte lipsuri şi nevoi, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.
Braşov: Biserica Evanghelică cere 3,3 milioane de euro pe corpul vechi de clădire al Maternităţii Braşov, 30 nov /Agerpres/ - Plenul Consiliului Judeţean Braşov întrunit marţi în şedinţă ordinară a probat în unanimitate cumpărarea de la Biserica Evanghelică din Braşov a corpului vechi de clădire al Maternităţii, instituţia spitalicească având şi un corp nou construit în anii '80.