Cele mai citite
 


Împăratul Japoniei se recuperează în mod adecvat după intervenţia de bypass coronarian
luni, 20 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Împăratul Japoniei, Akihito, se recuperează în mod adecvat la Spitalul Universitar din Tokyo după intervenţia chirurgicală de bypass coronarian la care a fost supus sâmbătă, a informat duminică agenţia Casei Imperiale, potrivit EFE.
Akihito, în vârstă de 78 de ani, a putut să bea lichide duminică, pentru prima dată după intervenţie. El a întrebat, în aceeaşi zi, când va putea începe să citească, semnalează Kyodo.

Împărăteasa Michiko, în vârstă de 77 de ani, l-a vizitat la spital, în timp ce mulţi japonezi s-au deplasat la Palatul Imperial din Tokio în scopul de a semna într-o carte pusă la dispoziţie pentru mesaje de sprijin şi rugăciuni pentru sănătatea împăratului.

Sâmbătă, peste 11.500 de persoane şi-au pus semnătura, iar orarul a trebuit să fie prelungit cu 20 de minute după ora de închidere, din cauza numărului mare de persoane care doreau să-i dedice câteva cuvinte împăratului Akihito.

La rândul său, premierul nipon, Yoshihiko Noda, şi-a exprimat, într-o declaraţie publicată de Kyodo, bucuria faţă de faptul că operaţia s-a desfăşurat 'fără complicaţii' şi a spus că s-a rugat 'pentru 'grabnica lui însănătoşire'.

Se prevede ca împăratul să rămână la terapie intensivă până luni, urmând a fi externat peste două săptămâni.

Împăratul va avea nevoie de odihnă şi de un program de recuperare adiţional pe o perioadă determinată, a semnalat duminică ziarul Yomiuri.

Se speră ca, după externare, împăratul să poată prezida la 11 martie o ceremonie în memoria victimelor cutremurului urmat de tsunami care a devastat acum un an nord-estul Japoniei.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia: Împăratul Akihito a ieşit de la terapie intensivă Împăratul Japoniei, Akihito, care a suferit sâmbătă o intervenţie chirurgicală de bypass coronarian încheiată cu succes, a părăsit luni secţia de terapie intensivă, fiind mutat într-un salon privat al spitalului universitar din Tokyo, a anunţat palatul imperial, transmit Kyodo şi AFP.
Doi răniţi în accidentul de la Tulcea, la terapie intensivă, la Spitalul Universitar; unul dintre ei va fi operat Doi bărbaţi răniţi în accidentul de la Tulcea, în vârstă de 20, respectiv, 31 de ani, au ajuns, vineri, la Spitalul Universitar din Capitală.
Spitalul Universitar: 9 răniţi în incendiul din Colectiv - în stare critică; 5 externaţi Treisprezece răniţi în incendiul din clubul Colectiv internaţi la Spitalul Universitar se află la Secţia de terapie intensivă, nouă dintre aceştia sunt în continuare în stare critică, iar cinci pacienţi au fost externaţi, fiind posibil să iasă şi alţii din spital în cursul săptămânii, a anunţat, luni...
UPDATE Fostul cancelar german Helmut Kohl se află la terapie intensivă după o intervenţie chirurgicală Berlin, 2 iun /Agerpres/- Fostul cancelar german Helmuth Kohl, artizanul reunificării Germaniei, se află la terapie intensivă într-un spital din oraşul Heidelberg, relatează presa germană, citată de AFP.
Intervenţia de bypass coronarian la care a fost supus împăratul Akihito al Japoniei s-a încheiat cu succes Intervenţia chirurgicală de bypass coronarian la care a fost supus sâmbătă împăratul Akihito al Japoniei a fost încheiată cu succes, au anunţat mass-media nipone, citate de AFP şi Reuters.
Medic "Marie Curie": Un copil e la Terapie Intensivă, alţi şase sunt internaţi pe secţia de Nefrologie Medicul Loredana Popa, de la Spitalul Marie Curie, a declarat duminică dimineaţa că pe secţia Nefrologie a spitalului sunt internaţi şase copii, iar un altul se află la Terapie Intensivă.