Cele mai citite
 


Intervenţia de bypass coronarian la care a fost supus împăratul Akihito al Japoniei s-a încheiat cu succes
luni, 20 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Intervenţia chirurgicală de bypass coronarian la care a fost supus sâmbătă împăratul Akihito al Japoniei a fost încheiată cu succes, au anunţat mass-media nipone, citate de AFP şi Reuters.
Această intervenţie a fost efectuată după ce în urma examinării medicale a fost detectată o îngustare la nivelul uneia dintre arterele coronariene ale suveranului, în vârstă de 78 de ani. Mass-media au anunţat cu puţin înainte de ora locală 15.30 (06.30 GMT) că intervenţia a reuşit, la aproximativ şase ore de la începerea operaţiei, efectuată de chirurgi de la spitale universitare din Tokyo şi Juntendo.

Potrivit Kyodo, împărăteasa Michiko, în vârstă de 77 de ani, l-a însoţit pe împărat la spital unde a rămas peste noapte şi fiica lor, Sayoko Kuroda, fosta prinţesă Nori, care a ieşit de la succesiune după ce s-a căsătorit cu un bărbat din afara familiei imperiale, a venit la spital sâmbătă dimineaţa. Împăratul ar urma să părăsească spitalul în două săptămâni dacă se recuperează bine.

Această intervenţie chirurgicală a fost efectuată pentru 'a menţine şi a ameliora viaţa cotidiană' a împăratului, a explicat anterior un purtător de cuvânt al palatului. În timpul operaţiei şi pe perioada convalescenţei împăratului Akihito la spitalul universitar din Tokyo, fiul cel mare al acestuia, prinţul Naruhito, a preluat şi va asigura funcţiile oficiale ale împăratului. AGERPRES/(Violeta Gheorghe)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Împăratul Japoniei va fi supus unei operaţii de bypass (presa niponă) Împăratul Japoniei, Akihito, va fi supus sâmbăta viitoare unei intervenţii chirurgicale de bypass coronarian în Spitalul Universitar din Tokyo, informează duminică EFE, care citează agenţia locală Kyodo.
Japonia: Împăratul Akihito a ieşit de la terapie intensivă Împăratul Japoniei, Akihito, care a suferit sâmbătă o intervenţie chirurgicală de bypass coronarian încheiată cu succes, a părăsit luni secţia de terapie intensivă, fiind mutat într-un salon privat al spitalului universitar din Tokyo, a anunţat palatul imperial, transmit Kyodo şi AFP.
Arad: În premieră, la Arad a fost efectuată o operaţie pe cord deschis O intervenţie chirurgicală (laparoscopică - n.r.) pe cord deschis a fost efectuată, în premieră pentru Arad şi pentru vestul României, la Clinica de chirurgie cardio-vasculară din cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe'.
Împăratul Japoniei se recuperează în mod adecvat după intervenţia de bypass coronarian Împăratul Japoniei, Akihito, se recuperează în mod adecvat la Spitalul Universitar din Tokyo după intervenţia chirurgicală de bypass coronarian la care a fost supus sâmbătă, a informat duminică agenţia Casei Imperiale, potrivit EFE.
Burt Reynolds a fost externat după un bypass coronarian Burt Reynolds a fost externat dintr-o clinică din Florida unde a suferit o operaţie planificată de bypass coronarian, a anunţat miercuri purtătorul său de cuvânt, Erik Kritzer, informează Associated Press.
Proceduri de bypass coronarian (lb.engl.) Aceasta animatie 3D prezinta o operatie de bypass a arterei coronariene (OBAC) folosita in tratarea bolii coronariene. Boala coronariana apare atunci cand arterele ce asigura aportul de sange catre inima devin rigide si se ingusteaza datorita colesterolului si formarii placilor de aterom pe peretii...