Cele mai citite
 


O echipă cu medici şi asistente SMURD, împreună cu dr. Raed Arafat, pleacă spre Baia Mare
luni, 20 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, va însoţi echipa de la SMURD Bucureşti care merge din nou, duminică, la Baia Mare, pentru a prelua din victimele celei de a doua deflagraţii produse la clubul din Sighetu Marmaţiei.
El a declarat, la Antena 3, că avionul este pregătit pentru a prelua zece persoane pe targă.
"Acum, în cel mai scurt timp, vom decola cu aeronava aprobată de ministrul Apărării şi cu o echipă SMURD de la Bucureşti. O să plecăm din nou către Baia Mare pentru a prelua din păcate victimele din cea de a doua explozie. Nu ştim dacă toate de azi necesită transferul, dar avionul cu care plecăm este pregătit pentru a prelua zece persoane pe targă în stare critică. Avem o echipă cu mai mulţi medici şi asistente de la SMURD", a precizat dr. Raed Arafat.
Potrivit acestuia, cel puţin patru persoane surprinse de explozia de duminică se află în stare mai gravă.
Dr. Raed Arafat a menţionat că Spitalul de Arşi din Bucureşti mai poate primi cel puţin trei pacienţi la Terapie Intensivă şi că s-a vorbit şi la Spitalul Floreasca pentru a prelua alţi răniţi grav. AGERPRES/ (AS - Andreea Rotaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Răniţi în urma a două explozii într-un club din nordul ţării, aduşi la Bucureşti Şase din cele şapte persoane grav rănite în prima explozie produsă în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club din Sighetu Marmaţiei, jud. Maramureş (nord-vestul ţării), au fost aduse la Bucureşti cu o aeronavă militară.
SMURD Cluj va primi în iulie un elicopter de terapie intensivă complet dotat SMURD Cluj va primi luna viitoare un elicopter de terapie intensivă complet dotat, acesta fiind ultimul aparat de zbor dintr-un lot de şase unităţi, achiziţionat de Ministerul Sănătăţii în urma unei licitaţii.
O delegaţie a autorităţilor maramureşene a fost în Ivano-Frankivsk, unde se doreşte implementarea unui serviciu similar SMURD O delegaţie a autorităţilor maramureşene, formată din preşedintele Consiliului Judeţean, directorii Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate şi respectiv al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, împreună cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat s-au aflat,...
Raed Arafat: Avionul medical permite efectuarea unor misiuni ce nu pot fi făcute de elicopterele SMURD Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a declarat, vineri, că avionul medical destinat SMURD, achiziţionat prin contribuţia de 2% a cetăţenilor, poate funcţiona 24 de ore din 24, poate să plece în misiune fără aprobări şi este dotat pentru terapie intensivă.
Aeronava militară cu cei nouă răniţi de la Sighet a ajuns la Bucureşti; pacienţii duşi la Spitalul de Arşi şi Floreasca Aeronava militară cu cei nouă răniţi în cea de-a doua deflagraţie produsă la Sighet a ajuns duminică la Bucureşti, la Baza 90 Otopeni, zborul decurgând în condiţii bune.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...