Cele mai citite
 


La solicitarea ANES, Fundaţia Renaşterea sistează o campanie cu mesaj sexist
miercuri, 30 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia Renaşterea a solicitat sistarea campaniei de prevenire a cancerului la sân pe care o derula, după ce a fost atenţionată de Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse (ANES) între femei şi bărbaţi că mesajul transmis prin afişele de promovare a campaniei este unul sexist, care aduce atingere demnităţii femeilor din România.
Potrivit unui comunicat al ANES, instituţia a transmis, pe 24 septembrie, o scrisoare deschisă către Fundaţia Renaşterea, prin care atrăgea atenţia asupra faptului că unul dintre mesajele de promovare a campaniei de prevenire a cancerului la sân, derulată de Fundaţie, reproduce un stereotip sexist.
ANES a solicitat retragerea imediată a afişelor în cauză din spaţiul public şi regândirea strategiei de promovare a campaniei în spiritul principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.
Drept urmare, luni, Fundaţia Renaşterea a informat ANES că a 'solicitat Agenţiei McCann Erickson sistarea acestei campanii şi depostarea afişelor în cauză'.
Afişele ilustrau un bust de femeie cu mesajul 'Ţi-au adus o promovare. Merită măcar un telefon', precizând numărul la care femeile ar putea afla mai multe informaţii despre această boală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A fost identificată o genă responsabilă de mai mult de 50% din totalul cazurilor de cancer mamar Cercetători de la Universitatea Cambridge au identificat o genă a cărei absenţă sau malfuncţie explică mai mult de jumătate din numărul cazurilor de cancer mamar, a anunţat marţi presa britanică, informează AFP.
Cele mai multe cazuri de cancer la sân se înregistrează în rândul consumatoarelor de alcool (studiu) Femeile mari consumatoare de alcool riscă mai mult decât cele nebăutoare să se îmbolnăvească de cancer la sân, au descoperit cercetătorii de la Centrul Aichi de luptă împotriva cancerului din Nagoya /Japonia/, conform unui comunicat dat marţi publicităţii şi preluat de Kyodo.
Menopauza: tratamentul hormonal precoce nu limitează riscul de cancer Începerea unui tratament hormonal pentru menopauză (THM) cât mai curând posibil după încetarea ciclurilor nu limitează riscul de cancer de sân, potrivit unui studiu realizat de institutul de cercetare francez Inserm, relatează AFP.
Un salt uriaş pentru omenire: de la aselenizare la tratamentul pentru cancer /The Times/ Londra, 20 iul /Agerpres/ - În urmă cu 40 de ani, decizia preşedintelui american John Kennedy i-a făcut pe oameni să păşească prima dată pe Lună. Alarmat de faptul că astronautul rus Iuri Gagarin se lansase pe orbită cu o lună în urmă, liderul de la Casa Albă a provocat ştiinţa americană...
Campanie de informare şi educare privind lupta împotriva cancerului Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Campania de informare şi educare "Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte" va începe, în premieră în România, la 1 iulie.
Campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara, demarată de Asociaţia 'Salvează Vieţi' Bucureşti, 2 dec /Agerpres/ - O campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara a fost lansată joi de Asociaţia Salvează Vieţi, prin aceasta propunându-se înfiinţarea primului centru de excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România...