Cele mai citite
 


Răniţi în urma a două explozii într-un club din nordul ţării, aduşi la Bucureşti
luni, 20 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şase din cele şapte persoane grav rănite în prima explozie produsă în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club din Sighetu Marmaţiei, jud. Maramureş (nord-vestul ţării), au fost aduse la Bucureşti cu o aeronavă militară.
Şapte tinere, dintre care şase grav, au fost rănite sâmbătă noaptea, în urma unei explozii care s-a produs în clubul Euforia din oraş.
O a doua deflagraţie a avut loc în acelaşi club, în cursul dimineţii de duminică, în timp ce în local se aflau echipe de investigatori, care încercau să afle cauza exploziei iniţiale. A doua explozie s-a soldat cu alţi 10 răniţi.
Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, însoţeşte echipa de la SMURD Bucureşti care merge din nou, la Baia Mare, pentru a prelua din victimele celei de a doua deflagraţii.
"Nu ştim dacă toate (victimele) necesită transferul, dar avionul cu care plecăm este pregătit pentru a prelua zece persoane pe targă în stare critică. Avem o echipă cu mai mulţi medici şi asistente de la SMURD", a precizat dr. Raed Arafat.
Potrivit acestuia, cel puţin patru persoane surprinse de explozia de duminică dimineaţă se află în stare mai gravă.
Dr. Raed Arafat a menţionat că Spitalul de Arşi din Bucureşti mai poate primi cel puţin trei pacienţi la Terapie Intensivă şi că au vorbit şi la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru a prelua alţi răniţi grav.
Spitalul de Arşi din Bucureşti este deja asaltat de cazuri critice, de dimineaţă fiind adus de la Abrud, jud. Alba (nord-vest de Bucureşti) un bărbat cu arsuri de gradele II şi III, în urma unei deflagraţii provocate de o acumulare de gaze, de la butelia din propria locuinţă. Bărbatul de 52 de ani se află în stare critică, medicii susţinând că are şanse mici de supravieţuire.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O echipă cu medici şi asistente SMURD, împreună cu dr. Raed Arafat, pleacă spre Baia Mare Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, va însoţi echipa de la SMURD Bucureşti care merge din nou, duminică, la Baia Mare, pentru a prelua din victimele celei de a doua deflagraţii produse la clubul din Sighetu Marmaţiei.
ISU Maramureş: 17 victime în exploziile de la Sighetu Marmaţiei; printre răniţi - doi lucrători ISU şi trei poliţişti Un număr de 17 persoane au fost rănite în cele două explozii produse în clubul din Sighetu Marmaţiei, precizează, duminică, printr-un comunicat transmis AGERPRES, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.
Aeronava militară cu cei nouă răniţi de la Sighet a ajuns la Bucureşti; pacienţii duşi la Spitalul de Arşi şi Floreasca Aeronava militară cu cei nouă răniţi în cea de-a doua deflagraţie produsă la Sighet a ajuns duminică la Bucureşti, la Baza 90 Otopeni, zborul decurgând în condiţii bune.
Colectiv/ Spitalul de Urgenţă Floreasca: Trei răniţi - în continuare cu stare generală extrem de gravă Trei răniţi în clubul Colectiv se află în continuare internaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, toţi fiind critici, cu stare generală extrem de gravă.
Maramureş: Victimele celei de-a doua deflagraţii produse la Sighetu Marmaţiei, aduse şi ele la Bucureşti Un avion militar va reveni duminică pe Aeroportul Internaţional din Baia Mare pentru a prelua o parte dintre persoanele rănite în urma celei de-a doua explozii produse la clubul din Sighetu Marmaţiei.
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Şase răniţi în incendiul din Colectiv - în stare critică Şase răniţi în incendiul de la club Colectiv se află în stare critică, a declarat marţi şeful Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca, Ioan Lascăr.