Cele mai citite
 


Şapte pacienţi vor fi aduşi de la Târgu Mureş şi Baia Mare în Capitală cu o aeronavă militară C-27J Spartan
luni, 20 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul apărarii naţionale, Gabriel Oprea a aprobat, duminică, efectuarea unui transport umanitar cu o aeronavă militară C-27J Spartan, de la Târgu Mureş şi Baia Mare la Bucureşti, pentru salvarea vieţii a şapte persoane, informează un comunicat al Biroului de Presă al MApN remis duminică AGERPRES.
Conform sursei citate, cei şapte pacienţi, un bărbat şi şase femei care au suferit arsuri grave în urma unor explozii produse în localităţile Abrud şi Sighetu-Marmaţiei, vor fi asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD, misiunea fiind aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
''Echipajul aeronavei C-27J Spartan, de la Flotila 90 Transport Aerian, este condus de căpitan-comandorul Ion Staiculescu. Aeronava a decolat, la ora 05.45, de la Otopeni si, după ce a preluat un pacient de pe aeroportul din Târgu-Mureş, avionul militar a aterizat, la ora 07.50, la Baia Mare, de unde le va prelua şi pe cele şase femei care necesită îngrijiri medicale în Capitală'', se menţionează în comunicat. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Avionul medical permite efectuarea unor misiuni ce nu pot fi făcute de elicopterele SMURD Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a declarat, vineri, că avionul medical destinat SMURD, achiziţionat prin contribuţia de 2% a cetăţenilor, poate funcţiona 24 de ore din 24, poate să plece în misiune fără aprobări şi este dotat pentru terapie intensivă.
Raed Arafat: Un elicopter SMURD va opera din 2014 între România şi Republica Moldova Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat luni, la Târgu Mureş că elicopterul care va opera transfrontalier între România şi Republica Moldova ar putea fi operaţional începând cu jumătatea anului viitor, după achiziţionarea aparatului şi a semnării acordului între cele două...
MApN: O aeronavă C-27 J Spartan a fost trimisă la Târgu Mureş pentru a prelua un copil cu arsuri grave O aeronavă de tip C-27 J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, urmează să aterizeze la Târgu Mureş pentru a prelua un copil care a suferit arsuri grave, în scopul transportării acestuia la un spital din Bucureşti pentru a primi îngrijirile medicale necesare, precizează Ministerul Apărării Naţionale...
Arafat: Centrul de formare SMURD de la Târgu Mureş e cel mai avansat din Europa Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş, inaugurat luni, este cel mai avansat din Europa în privinţa dotării, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Mureş: SMURD împlineşte 20 de ani de existenţă În prezenţa ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, a ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi a subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, la Târgu Mureş, vineri, sunt organizate o serie de manifestări la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil...
Dr. Raed Arafat promite că în acest an SMURD se va extinde în toate judeţele ţării Târgu Mureş, 5 mar /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că în acest an Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) se va extinde în toate judeţele ţării.