Cele mai citite
 


Japonia: Împăratul Akihito a ieşit de la terapie intensivă
marţi, 21 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Împăratul Japoniei, Akihito, care a suferit sâmbătă o intervenţie chirurgicală de bypass coronarian încheiată cu succes, a părăsit luni secţia de terapie intensivă, fiind mutat într-un salon privat al spitalului universitar din Tokyo, a anunţat palatul imperial, transmit Kyodo şi AFP.
Akihito, în vârstă de 78 de ani, a luat o masă uşoară şi a început să citească.

Intervenţia chirurgicală a fost necesară după ce o angiogramă a evidenţiat îngustarea a două artere coronariene. Operaţia a fost realizată de o echipă de chirurgi ai spitalelor universitare din Tokyo şi Juntendo, şi a durat aproape patru ore. Potrivit medicilor, suveranul ar putea fi externat peste două săptămâni.

Pe perioada convalescenţei, prinţul moştenitor Naruhito se va ocupa de atribuţiile care îi revin îi mod obişnuit suveranului.

În 2003, împăratul Akihito a fost supus unei operaţii după depistarea unui cancer la prostată.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Fostul cancelar german Helmut Kohl se află la terapie intensivă după o intervenţie chirurgicală Berlin, 2 iun /Agerpres/- Fostul cancelar german Helmuth Kohl, artizanul reunificării Germaniei, se află la terapie intensivă într-un spital din oraşul Heidelberg, relatează presa germană, citată de AFP.
Fostul cancelar german Helmut Kohl se află la terapie intensivă după o intervenţie chirurgicală Berlin, 2 iun /Agerpres/- Fostul cancelar german Helmuth Kohl, artizanul reunificării Germaniei, se află la terapie intensivă într-un spital din oraşul Heidelberg, relatează presa germană, citată de AFP.
Doi răniţi în accidentul de la Tulcea, la terapie intensivă, la Spitalul Universitar; unul dintre ei va fi operat Doi bărbaţi răniţi în accidentul de la Tulcea, în vârstă de 20, respectiv, 31 de ani, au ajuns, vineri, la Spitalul Universitar din Capitală.
Actriţa Cristina Stamate a fost operată cu succes pe cord deschis Actriţa Cristina Stamate, care a suferit în cursul săptămânii trecute o intervenţie chirurgicală complexă pe cord deschis într-un spital privat din Capitală, se află în prezent în secţia de terapie intensivă şi în curând va putea fi transferată într-un salon normal, a anunţat conf. univ. dr. Horaţiu...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Vaslui: Medic acuzat de malpraxis a doua oară în mai puţin de o săptămână Medicul anestezist Aurel Zabolotnâi, şeful secţiei Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, este acuzat de malpraxis de familia unei adolescente în vârstă de 16 ani care susţine că fata a murit în urma administrării unei doze prea mari de anestezic făcută într-o intervenţie...