Cele mai citite
 


Vaslui: Focare de hepatită
miercuri, 30 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a confirmat, marţi, prezenţa a două focare de hepatită tip A în judeţ. La o grădinţă din municipiul Vaslui, cu efectiv de 52 de copii, au fost confirmate trei cazuri de hepatită tip A: un caz la grupa mijlocie şi două la grupa mică, iar la o şcoală din localitatea Oprişiţa, trei elevi s-au îmbolnăvit de hepatită A, cazurile confirmate aflându-se internate în prezent în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

'S-au luat imediat măsuri de imunizare a copiilor din colectivităţile respective şi a membrilor familiilor acestora', a declarat Mihaela Vlada, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.
La această dată, în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui sunt internaţi 27 de pacienţi cu diagnostic Hepatita tip A, din care 22 de copii şi 5 adulţi. Din cei 27 de pacienţi, 6 provin din cele două focare, restul pacienţilor fiind cazuri izolate de îmbolnăvire.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Focar de hepatită A în localitatea Păltiniş Autorităţile sanitare vasluiene au confirmat, vineri, existenţa unui focar de hepatită A în localitatea Păltiniş, comuna Băceşti, după ce probele de laborator au arătat prezenţa virusului hepatic la cele 11 persoane în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Vaslui: DSP nu are vaccinuri pentru hepatita A Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui nu are dozele necesare de vaccin pentru imunizarea populaţiei din două localităţi în care au fost confirmate focare de hepatită virală de tip A.
Botoşani: Numărul persoanelor care au contactat hepatita A, de peste 10 ori mai mare decât în 2015 Numărul cazurilor de hepatită A din judeţul Botoşani a crescut, în primele nouă luni ale acestui an, de peste 10 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat, pentru AGERPRES, epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medical Ecaterina Chihaia.
Suceava: Cinci localităţi cu focare de hepatită A, monitorizate de DSP Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava monitorizează mai multe focare comunitare de hepatită de tip A, în cinci localităţi din judeţ, în primele zece luni ale acestui an fiind înregistrate 338 de cazuri, dintre care 37 numai în luna octombrie, a declarat vineri, pentru AGERPRES, adjunctul instituţiei...
Bacău: 20 de cazuri de hepatită A, înregistrate în localitatea Slobozia Nouă Un focar de hepatită acută virală de tip A, maladie cunoscută şi sub denumirea de 'boala mâinilor murdare', a fost înregistrat în satul Slobozia Nouă, din comuna băcăuană Stănişeşti.
Vaslui: Nouă suspiciune de hepatită A la Păltiniş, după confirmarea unui focar de boală O persoană din satul Păltiniş, în comuna vasluiană Băceşti, a fost internată cu suspiciune de hepatită virală de tip A, după ce în cazul a alte 21 de persoane din zonă boala a fost confirmată, iar autorităţile sanitare au anunţat existenţa unui focar de boală.