Cele mai citite
 


Dolj: Mai mulţi membri au părăsit Sanitas pentru a se înscrie într-un nou sindicat
duminică, 26 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi membri ai Sanitas Dolj au părăsit acest sindicat pentru a se înscrie în Federaţia Liberă a Cadrelor Medicale din Sănătate, care se va afilia la Confederaţia Cartel Alfa.
Anunţul a fost făcut sâmbătă, la Craiova, în cadrul unei conferinţe de presă, de către Ion Cotojman, liderul Sindicatului Sanitas din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă şi fost vicepreşedinte al Sanitas Dolj.
El a spus că principalul motive pentru care a iniţiat acest demers, în care susţine că a atras aproape jumătate din numărul membrilor Sanitas Dolj, este acela că în ultimii doi ani sindicatele din sănătate nu au avut nicio realizare, 'nici pe plan financiar, nici pe plan profesional'.
Cotojman susţine că alături de el ar veni toţi cei circa 2.000 de membri Sanitas din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, însă Ileana Ionescu, preşedintele Sanitas Dolj, a declarat pentru AGERPRES că nu s-a făcut un referendum la nivelul spitalului în care toţi membrii să fie întrebaţi dacă doresc sau nu să îl urmeze pe Cotojman.
'În Bucureşti, 6.000 de membri Sanitas s-au dezafiliat de la Uniunea Sindicală Sanitas şi au format Federaţia Liberă a Cadrelor Medicale din Sănătate. Mai sunt şi alte spitale - Colentina, Călăraşi, Iaşiul vrea să facă o federaţie la nivel naţional în Moldova - unde oamenii vor să plece din Sanitas. Acestea sunt informaţiile pe care le deţin din sistem, deşi nu pot să garantez că sunt adevărate", a afirmat Cotojman.
Potrivit acestuia, motivul pentru care oamenii au luat această decizie este acela că Federaţia Sanitas din România "a pactizat cu o anumită parte a lumii politice", ceea ce a făcut ca "mişcarea sindicală să fie compromisă".
"S-a format o castă la nivelul Federaţiei Sanitas din România alcătuită numai din liderii judeţeni ai uniunilor judeţene Sanitas, plus membrii biroului executiv, asta înseamnă în jur de 50 de oameni care hotărăsc pentru cei 100.000 de membri de sindicat din sistemul de sănătate', a spus Cotojman.
El a precizat că noul sindicat se va afilia la Cartel Alfa, pentru că "instanţele şi procurorii care au cercetat conducerea Alfa nu au descoperit nimic care să îi compromită". "Înseamnă că au conducere serioasă şi nu se feresc să afişeze patrimoniul pe care îl deţin şi care va fi pus la dispoziţia membrilor de sindicat. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat la CNSLR Frăţia sau la Federaţia Sanitas', a mai spus Ion Cotojman.
Contactată de AGERPRES, Ileana Ionescu, preşedintele Sanitas Dolj, a declarat că demersul lui Cotojman de a părăsi sindicatul împreună cu alţi membri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova vine după ce acesta nu a putut accede la funcţia de preşedinte Sanitas Dolj la ultimele alegeri, care au avut loc în toamna anului trecut.
'Este un demers al domnului Cotojman, nemulţumit de faptul că nu a putut ajunge preşedinte Sanitas Dolj. De fapt, Cotojman a uitat 'puţin' să plătească la uniune, federaţie şi confederaţie cotizaţia membrilor de sindicat pe care spune că îi reprezintă iar din acest motiv, la alegeri, nu au putut participa atâţia delegaţi câţi şi-ar fi dorit dânsul. În ceea ce priveşte nerealizările Sanitas despre care vorbeşte domnia sa, trebuie menţionat că dumnealui a fost vicepreşedinte Sanitas Dolj şi ar putea spune mai multe despre marile realizări, a se citi cu ghilimele de rigoare, pe care le-a avut în această funcţie. (...) Sanitas rămâne în continuare singura federaţie reprezentativă la nivel de ramură, iar Cotojman este acolo unde este acum datorită Sanitas, inclusiv pe plan profesional', a declarat Ileana Ionescu.
Preşedintele Sanitas Dolj susţine că la nivelul membrilor sindicatului condus de Cotojman nu s-a făcut un referendum, aşa cum era democratic, pentru ca toţi membrii de sindicat să fie întrebaţi dacă vor să plece din Sanitas, motiv pentru care nu se ştie exact câţi îl vor urma pe Cotojman. AGERPRES/(A-Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Federaţia Sanitas solicită MS să rezolve problema sporurilor acordate disproporţionat la UPU Craiova Filiala Dolj a Federaţiei Sanitas a solicitat conducerii Ministerului Sănătăţii să se implice în rezolvarea problemei sporurilor care se acordă disproporţionat salariaţilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe /UPU/ din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Dolj: 46% din investiţiile CJ au fost în sistemul de sănătate, afirmă Ion Prioteasa Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, l-a informat joi pe ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, că peste 37 de milioane de lei au fost investiţi în ultimii ani în sistemul public de sănătate din judeţ şi că 46% dintre investiţiile făcute de CJ Dolj au fost în sistemul...
Dolj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova are un nou manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova are, începând de joi, un nou manager în persoana conf.univ.dr.Florin Petrescu care a mai îndeplinit această funcţie în mai multe rânduri în ultimii 15 ani.
Dolj: Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost rapotate şase cazuri de de infecţie cu Clostridium difficile Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate existenţa în luna septembrie a şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu ...
Dolj: Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, între investiţiile din acest an ale Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, miercuri, că modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova se află pe lista investiţiilor CJ din acest an, 'pentru că domeniul sănătăţii este unul prioritar'.