Cele mai citite
 


Premieră mondială: transplant cvadruplu de membre realizat de medici din Turcia
duminică, 26 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de medici de la Spitalul Universitar Hacettepe din Ankara a efectuat primul transplant cvadruplu de membre din lume, ataşând două braţe şi două picioare unui tânăr, potrivit declaraţiilor medicului-şef al instituţiei, Murat Tuncer, informează sâmbătă agenţia Associated Press.
Tuncer a făcut apel sâmbătă la donaţii de sânge pentru a depăşi posibilele complicaţii după operaţia care a durat 20 de ore, efectuată de peste 50 de medici de la Spitalul Universitar. El nu a oferit detalii despre pacient.

Operaţia a avut loc după un triplu transplant de membre nereuşit, cu două luni în urmă, la un alt spital din oraşul sudic Antalya. Medicii de acolo au fost nevoiţi să îndepărteze un picior de la un pacient din cauza incompatibilităţii ţesuturilor. Acelaşi pacient a primit, de asemenea, două braţe.

Tuncer a afirmat că echipa sa a efectuat şi un transplant de faţă separat, vineri, a doua operaţie de acest fel realizată în Turcia în acest an.AGERPRES/ (Adriana Doicaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat în premieră mondială un transplant de mâini şi picioare O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat transplantul tuturor celor patru membre ale unui pacient, dar au fost nevoiţi să înlăture un picior din cauza unor complicaţii cardiovasculare apărute după operaţie, a anunţat duminică spitalul universitar Hacettepe din Ankara, citat de agenţia Belga.
Turcia/transplant de patru membre: Un membru a fost retras din cauza unor complicaţii cardiovasculare O echipă de chirurgi turci a realizat un transplant de patru membre în cazul unui pacient, însă un picior a trebuit să fie retras din cauza unor complicaţii cardiovasculare survenite după operaţie, a anunţat duminică Spitalul Universitar Hacettepe din Ankara, transmite AFP.
Turcia: Eşecul unui transplant al tuturor membrelor Un spital turc a anunţat luni eşecul unei recente tentative de transplant a tuturor membrelor unui pacient, operaţie prezentată ca o premieră mondială, care s-a soldat cu înlăturarea tuturor celor patru membre grefate, relatează AFP:
Turcia: Pacientul care a suferit un transplant al celor patru membre a murit Un spital turc a anunţat eşecul unei recente tentative de transplant al tuturor membrelor unui pacient - operaţie prezentată ca o premieră mondială -, intervenţie care s-a încheiat luni cu decesul bărbatului, relatează AFP.
La Toulouse au fost efectuate primele transplanturi renale robotice la persoane obeze La Spitalul Universitar din Toulouse au fost efectuate două transplanturi de rinichi asistate de un robot chirurgical unor pacienţi obezi, neeligibili în mod normal pentru astfel de operaţii, din cauza excesului de greutate, aceasta fiind o intervenţie chirurgicală în premieră în Europa, a anunţat instituţia...
Un transplant de ficat între doi seropozitivi a fost efectuat în premieră mondială încă din octombrie trecut O echipă de chirurgi elveţieni a realizat în octombrie 2015, în premieră mondială, un transplant de ficat între două persoane cu HIV, se arată într-un comunicat difuzat la Geneva după o perioadă de şase luni în care pacientul a fost ţinut sub observaţie. Anunţul, care a făcut obiectul unui articol apărut...