Cele mai citite
 


Tinerii din PDL donează sânge pentru victimele de la Sighetu Marmaţiei
duminică, 26 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia de Tineret a PDL Bucureşti a continuat sâmbătă, la sediul partidului din Aleea Modrogan 22, campania 'Donează sânge. Salvează vieţi!', cu scopul de a sprijini cu jumătate din cantitatea de sânge recoltată persoanele rănite în explozia de la Sighetu Marmaţiei care s-a produs duminica trecută.
La acţiune, care se desfăşoară timp de patru ore, sunt aşteptaţi să doneze circa 300 de tineri.
"Până la ora 10,30 au donat deja 150 de persoane. Sunt aşteptaţi să participe toţi cei care doresc să doneze sânge şi să ajute astfel la rezolvarea unei probleme medicale foarte grave, Bucureştiul având nevoie în fiecare zi de 1.000 de unităţi de sânge a câte 450 ml. Un donator ajută la salvarea a trei vieţii", a spus dr. Andrei Ignat, de la Institutul de Hematologie, prezent la acţiunea medicală.
Preşedintele OTPDL Bucureşti, Cristian Ţugurel, a declarat că fiecare tânăr va dona 450 ml de sânge, dacă este apt şi analizele îi conferă acest drept. Tot sângele colectat merge la Centrul de transfuzie sanguină din Bucureşti iar apoi o jumătate spre Spitalul de arşi din Capitală, unde sunt internate victimele deflagraţiei de la Sighetu Marmaţiei.
OTPDL Bucureşti a mai organizat astfel de campanii şi anul trecut, iniţiativa desfăşurându-se de trei ori pe an, în acest an însă având loc de patru ori. Potrivit lui Cristian Ţugurel, până în prezent au fost aproape 1.000 de donatori.
Cei care donează primesc beneficiile stabilite legal de statul român, precum tichete de masă de 65 lei/zi, o zi liberă de la serviciu, 50% gratuitate pe mijloacele RATB, Metrou, un set de analize gratuite. AGERPRES/(A, Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide programările online pentru donatori Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide începând de joi, în premieră, programările online pentru cei care vor să doneze sânge, serviciul fiind disponibil prin completarea formularului de la adresa http://ctsbucuresti.ro/formular-donare-sange/formular-donare-sange.php?link2.
Mehedinţi: Probleme cu stocul de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Mehedinţi a epuizat stocul de sânge grupele 0 negativ şi B negativ din cauza solicitării întregii cantităţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, dr. Mariana Şandru.
Sute de oameni au venit sâmbătă la Centrul de hematologie din Capitală pentru a dona sânge Aproape 600 de persoane au venit sâmbătă la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti din strada Dr. Constantin Caracaş nr. 2, de lângă Piaţa Victoriei, în urma apelului Ministerului Sănătăţii şi ISU Bucureşti, pentru a dona sânge şi a ajuta victimele incendiului de la clubul Colectiv.
Caraş-Severin: Singurul medic de specialitate de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reşiţa s-a pensionat Centrul de Transfuzie sanguină (CTS) din Reşiţa şi-ar putea pierde personalitatea juridică, după ce singurul medic de specialitate din cadrul acestuia s-a pensionat.
Dr.Doina Goşa (Centrul de Transfuzie Bucureşti): În această perioadă, a scăzut numărul de donatori faţă de anii trecuţi Numărul donatorilor de sânge a fost mai scăzut în acest an, în perioada sărbătorilor de iarnă, faţă de anii trecuţi, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, medicul Doina Goşa, director al Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti.
Centre mobile pentru donare de celule stem, montate în trei parcuri din Capitală Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Asociaţia Salvatorilor Voluntari în Situaţii de Urgenţă organizează în Bucureşti, în perioada 27 iulie - 3 august, o serie de evenimente în campania de comunicare 'Donează...