Cele mai citite
 


Turcia/transplant de patru membre: Un membru a fost retras din cauza unor complicaţii cardiovasculare
luni, 27 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de chirurgi turci a realizat un transplant de patru membre în cazul unui pacient, însă un picior a trebuit să fie retras din cauza unor complicaţii cardiovasculare survenite după operaţie, a anunţat duminică Spitalul Universitar Hacettepe din Ankara, transmite AFP.
Un număr de 52 de medici au realizat vineri această operaţie, o premieră mondială, la care a fost supus Sevket Cavdar, a precizat spitalul, într-un comunicat. Contactat de AFP, spitalul nu a dorit să ofere mai multe detalii cu privire la pacient.

'Consiliul superior ştiinţific (al spitalului) a decis să retragă unul dintre picioarele pacientului, după ce sistemul său cardiovascular s-a dovedit incapabil de a suporta acest membru', adaugă comunicatul, potrivit căruia starea pacientului este stabilă.

Această operaţie urmează primului transplant de faţă realizat într-un spital universitar din Turcia. Intervenţia a fost efectuată luna trecută, în cazul unui tânăr de 19 ani a cărui faţă suferise arsuri când era mic.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat în premieră mondială un transplant de mâini şi picioare O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat transplantul tuturor celor patru membre ale unui pacient, dar au fost nevoiţi să înlăture un picior din cauza unor complicaţii cardiovasculare apărute după operaţie, a anunţat duminică spitalul universitar Hacettepe din Ankara, citat de agenţia Belga.
Premieră mondială: transplant cvadruplu de membre realizat de medici din Turcia O echipă de medici de la Spitalul Universitar Hacettepe din Ankara a efectuat primul transplant cvadruplu de membre din lume, ataşând două braţe şi două picioare unui tânăr, potrivit declaraţiilor medicului-şef al instituţiei, Murat Tuncer, informează sâmbătă agenţia Associated Press.
Turcia: Eşecul unui transplant al tuturor membrelor Un spital turc a anunţat luni eşecul unei recente tentative de transplant a tuturor membrelor unui pacient, operaţie prezentată ca o premieră mondială, care s-a soldat cu înlăturarea tuturor celor patru membre grefate, relatează AFP:
Turcia: Pacientul care a suferit un transplant al celor patru membre a murit Un spital turc a anunţat eşecul unei recente tentative de transplant al tuturor membrelor unui pacient - operaţie prezentată ca o premieră mondială -, intervenţie care s-a încheiat luni cu decesul bărbatului, relatează AFP.
La Toulouse au fost efectuate primele transplanturi renale robotice la persoane obeze La Spitalul Universitar din Toulouse au fost efectuate două transplanturi de rinichi asistate de un robot chirurgical unor pacienţi obezi, neeligibili în mod normal pentru astfel de operaţii, din cauza excesului de greutate, aceasta fiind o intervenţie chirurgicală în premieră în Europa, a anunţat instituţia...
Cele mai noi informaţii privind transplantul şi insuficienţa renală, prezentate la Congresul de Nefrologie Al VII-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant şi Acces Vascular, care a început, joi, la Bucureşti, aduce în atenţie o serie de noutăţi privind dializa peritoneală, actualităţi în managementul anemiei la pacienţii cu insuficienţă renală cronică, dializa hepatică la pacienţi cu insuficienţă...