Cele mai citite
 


Numărul solicitărilor la ambulanţă este în continuare foarte mare
marţi, 28 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul solicitărilor la serviciul de ambulanţă a fost de peste 3.000 în intervalul vineri, ora 19 - luni, ora 7, a declarat pentru AGERPRES dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov.
Potrivit acesteia, au fost înregistrate 3.057 de solicitări, dintre acestea 1.787 fiind urgenţe de cod roşu şi galben.
Dr. Alis Grasu a explicat că din 24 ianuarie, de când vremea s-a înrăutăţit, au fost necesare suplimentări de personal la Ambulanţă pentru a face faţă numărului mare de solicitări.
"Se lucrează într-un ritm alert, se aduc în continuare echipaje la ture suplimentare, deşi sunt foarte multe ore care nu au fost recuperate iar de două luni nu se pot da nici concediile de odihnă. Avem şi noi colegi care au probleme medicale, şase au fracturi, alţii au viroze, cu toate acestea încercăm să facem faţă solicitărilor. Am pus pe primul plan sănătatea pacienţilor, nu refuzăm pe nimeni, numai că la cazurile de febră, colici, reumatism se ajunge mai greu. Trebuie să fie şi populaţia tolerantă", a afirmat dr. Alis Grasu.
În legătură cu deblocarea posturilor, medicul a spus că este aşteptată în martie, dar această procedură va dura, incluzând organizarea concursurilor. În plus, mai este o problemă, şi anume aceea că nu foarte mulţi medici mai doresc să lucreze la ambulanţă, a adăugat ea.
Pe de altă parte, firmele private care sunt în contract cu CNAS pentru consultaţii, în ultimele şapte zile nu şi-au mai înscris foarte multe echipaje pentru intervenţii, a subliniat dr. Alis Grasu. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: 1.242 de solicitări, în ultimele 24 de ore Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore, de luni de la ora 8,00 până marţi la ora 8,00, un număr de 1.242 de solicitări, dintre acestea 627 reprezentând cazuri grave şi foarte grave, a declarat pentru AGERPRES managerul SABIF, medicul Alis Grasu.
SABIF: 1.243 de solicitări, în ultimele 24 de ore; 56 - suspiciuni de fracturi, entorse, luxaţii Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr de 1.243 de solicitări, dintre acestea 638 reprezentând urgenţe de cod roşu şi galben, a declarat miercuri pentru AGERPRES managerul instituţiei, medicul Alis Grasu.
Peste 3.600 de solicitări la ambulanţă în regiunea Bucureşti-Ilfov între 31 decembrie şi 3 ianuarie Peste 3.600 de persoane au apelat la serviciul de ambulanţă în perioada 31 decembrie - 3 ianuarie, peste 2.000 de cazuri fiind urgenţe de cod roşu şi cod galben, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.
Dr. Alis Grasu: Peste 1.500 de solicitări la Ambulanţă în ultimele 24 de ore Un număr de 1.537 de solicitări au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov de miercuri dimineaţă de la ora 8,00 până joi dimineaţă la aceeaşi oră, a declarat, pentru AGERPRES, managerul instituţiei, Alis Grasu.
SABIF: 1.392 de solicitări, în ultima perioadă; dintre acestea, 763 - urgenţe Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat de miercuri, de la ora 11,00, până joi, la ora 12,00, un număr de 1.392 de solicitări, dintre acestea 763 fiind urgenţe de cod galben şi roşu, a declarat pentru AGERPRES managerul SABIF, medicul Alis Grasu.
Dr. Alis Grasu (SABIF): Peste 3.000 de solicitări la Ambulanţă de luni până miercuri Peste 3.000 de persoane din Bucureşti şi Ilfov au solicitat Serviciul de Ambulanţă de luni dimineaţă de la ora 8,00, până miercuri la ora 14,00, a declarat pentru AGERPRES managerul SABIF, dr. Alis Grasu.