Cele mai citite
 


O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat în premieră mondială un transplant de mâini şi picioare
marţi, 28 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat transplantul tuturor celor patru membre ale unui pacient, dar au fost nevoiţi să înlăture un picior din cauza unor complicaţii cardiovasculare apărute după operaţie, a anunţat duminică spitalul universitar Hacettepe din Ankara, citat de agenţia Belga.
Echipa de 52 de medici a efectuat vineri complexa intervenţie chirurgicală, o premieră mondială, pacientul fiind Sevket Cavdar, a precizat spitalul într-un comunicat. 'Consiliul superior ştiinţific (al spitalului) a decis să înlăture la un picior al pacientului, după ce sistemul său cardiovascular n-a putut suporta acest membru', arată comunicatul spitalului, adăugând că starea pacientului este stabilă.

Această operaţie intervine după prima grefă de faţă realizată vreodată într-un spital universitar din Turcia - cel din Akdeniz (sudul ţării). Intervenţia chirurgicală a avut loc luna trecută pe un tânăr de 19 ani, a cărui faţă a fost arsă când era bebeluş.

În domeniul transplanturilor, 'premierele' ocazionează o importantă competiţie între echipe medicale din lumea întreagă. În iulie 2011, o echipă spaniolă a anunţat realizarea unei grefe duble de picioare, prezentată ca o premieră mondială, pe un pacient care-şi pierduse membrele inferioare într-un accident. Chirurgul spaniol Pedro Cavadas, şeful echipei de chirurgi care a efectuat operaţia, a spus că tânărul, care era altfel condamnat să rămână în scaun cu rotile, ar putea merge la 'şase - şapte luni' după operaţie.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Turcia/transplant de patru membre: Un membru a fost retras din cauza unor complicaţii cardiovasculare O echipă de chirurgi turci a realizat un transplant de patru membre în cazul unui pacient, însă un picior a trebuit să fie retras din cauza unor complicaţii cardiovasculare survenite după operaţie, a anunţat duminică Spitalul Universitar Hacettepe din Ankara, transmite AFP.
Turcia: Eşecul unui transplant al tuturor membrelor Un spital turc a anunţat luni eşecul unei recente tentative de transplant a tuturor membrelor unui pacient, operaţie prezentată ca o premieră mondială, care s-a soldat cu înlăturarea tuturor celor patru membre grefate, relatează AFP:
Premieră mondială: transplant cvadruplu de membre realizat de medici din Turcia O echipă de medici de la Spitalul Universitar Hacettepe din Ankara a efectuat primul transplant cvadruplu de membre din lume, ataşând două braţe şi două picioare unui tânăr, potrivit declaraţiilor medicului-şef al instituţiei, Murat Tuncer, informează sâmbătă agenţia Associated Press.
Transplant în premieră, în boala oaselor de sticlă O intervenţie chirurgicală în premieră pentru boala oaselor de sticlă a fost efectuată, joi, la Departamentul de ortopedie al Spitalului Clinic pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie' (fost Budimex).
Turcia: Pacientul care a suferit un transplant al celor patru membre a murit Un spital turc a anunţat eşecul unei recente tentative de transplant al tuturor membrelor unui pacient - operaţie prezentată ca o premieră mondială -, intervenţie care s-a încheiat luni cu decesul bărbatului, relatează AFP.
La Toulouse au fost efectuate primele transplanturi renale robotice la persoane obeze La Spitalul Universitar din Toulouse au fost efectuate două transplanturi de rinichi asistate de un robot chirurgical unor pacienţi obezi, neeligibili în mod normal pentru astfel de operaţii, din cauza excesului de greutate, aceasta fiind o intervenţie chirurgicală în premieră în Europa, a anunţat instituţia...