Cele mai citite
 


Petru Luhan cere Comisiei Europene interzicerea comerţului cu medicamente periculoase pe Internet
marţi, 28 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Europarlamentarul Petru Luhan (PPE/PDL) a adresat o solicitare Comisiei Europene prin care cere reglementări mai stricte în ceea ce priveşte comerţul on-line cu medicamente, precum şi interzicerea vânzării pe Internet a medicamentelor periculoase pentru sănătatea consumatorilor, informează un comunicat de presă.
Conform unui studiu recent, jumătate din medicamentele oferite în farmaciile de pe internet nu corespund reţetei originale. 'Tot mai mulţi europeni, printre care şi românii, îşi procură medicamentele din farmacii virtuale. Cu toate că preţurile sunt cu până la 50% mai mici ca în farmacii, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ne avertizează că peste jumătate dintre aceste preparate sunt contrafăcute. Majoritatea medicamentelor care se vând pe Internet provin din afara UE, cu precădere din Asia', a declarat Petru Luhan.

Aceleaşi studii arată că piaţa on-line este invadată de medicamente pentru scăderea în greutate, potenţă, ori împotriva căderii părului. 'Găsim puţine produse originale, mai toate sunt falsuri. Clienţii ar trebui să fie sceptici atunci când se confruntă cu o astfel de ofertă şi să nu ia în considerare ofertele dubioase. Putem spune că, în ziua de azi, orice se falsifică, fie că vorbim de insulină, antibiotice sau medicamente pe bază de hormoni', a explicat europarlamentarul român.

Aproape toate medicamentele vizate sunt produse în fabrici insalubre, care nu respectă nici cea mai elementară normă de igienă. În toate statele membre este interzisă eliberarea unui medicament netestat clinic. De aceea, pe Internet, unii falsificatori de medicamente se prezintă ca fiind 'farmacii virtuale'. 

"Există multe farmacii on-line legitime, care respectă legea, însă marea problemă este că utilizatorii obişnuiţi nu au cum să facă deosebirea între o pagină serioasă şi una neserioasă. Pentru orice consumator, primul semnal de alarmă ar trebui să fie preţul. De exemplu, în farmacie, pilulele pentru stimularea pierderii în greutate costă aproximativ 15 euro bucata. Pe internet, acelaşi produs poate fi cumpărat cu doar puţin peste 2 euro', spune Petru Luhan.
Potrivit acestuia, ar trebui intensificate controalele pentru depistarea reţelelor ilegale, pedepsele ar trebui înăsprite, iar astfel de practici ar trebui interzise.AGERPRES/(AS-Tudor Martalogu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu privind farmaciile online Un procent de 94% dintre cei care îşi desfăşoară activitatea în farmacii folosesc Internetul, iar dintre aceştia 71% sunt online zilnic, relevă un studiu efectuat de GfK Healthcare România.
Medicamentele contrafăcute: Parlamentul European adoptă noi reguli pentru o protecţie mai eficientă a pacienţilor Membrii Parlamentului European /PE/ au aprobat miercuri o nouă lege care va preveni intrarea medicamentelor contrafăcute în lanţul legal de aprovizionare, vânzările pe Internet fiind acoperite de noua legislaţie, care introduce, de asemenea, noi măsuri de siguranţă şi trasabilitate, precum şi sancţiuni...
Pericolele reprezentate de medicamentele contrafăcute, subliniate de un studiu Vânzările de medicamente contrafăcute ar reprezenta circa unu la sută din vânzările globale de medicamente, dar pentru anumite produse precum medicamentele împotriva malariei cifrele pot varia de la 15 până la 50 la sută în Asia şi în Africa, potrivit unui studiu difuzat marţi de industria farmaceutică...
Pericolele reprezentate de medicamentele contrafăcute, subliniate de un studiu Vânzările de medicamente contrafăcute ar reprezenta circa unu la sută din vânzările globale de medicamente, dar pentru anumite produse precum medicamentele împotriva malariei cifrele pot varia de la 15 până la 50 la sută în Asia şi în Africa, potrivit unui studiu difuzat marţi de industria f...
Raportul INCB avertizează cu privire la farmaciile ilegale de pe internet şi creşterea producţiei de opiu din Afganistan Tinerii devin din ce în ce mai des ţintele reţelelor care fac trafic cu medicamente ilegale prin intermediul internetului şi reţelelor de socializare, a avertizat Agenţia ONU pentru Controlul Stupefiantelor/INCB/, în raportul său anual publicat marţi, transmite AFP.
Hackerii contrafacerii medicamentelor înşeală motoarele de căutare Un sistem fraudulos de inserare de termene farmaceutice pe site-urile instituţionale de pe Internet pentru ''a înşela'' motoarele de căutare şi a permite unor portaluri ce vând ilegal medicamente să le introducă coduri şi să le prezinte drept ''fiabile'', constituie una dintre tehnicile folosite de hackeri...