Cele mai citite
 


Turcia: Eşecul unui transplant al tuturor membrelor
marţi, 28 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un spital turc a anunţat luni eşecul unei recente tentative de transplant a tuturor membrelor unui pacient, operaţie prezentată ca o premieră mondială, care s-a soldat cu înlăturarea tuturor celor patru membre grefate, relatează AFP:
Spitalul universitar Hacettepe din Ankara anunţase duminică că unul din picioarele pacientului Sevket Cavdar, beneficiarul operaţiei realizate vineri, fusese îndepărtat din cauza incapacităţii sistemului său cardiovascular de suporta membrul. Din cauza unor noi complicaţii metabolice au fost înlăturate apoi şi celelalte trei membre, a informat luni spitalul. 'Consiliul superior ştiinţific (al spitalului) a decis să înlăture organele unul câte unul din cauza complicaţiilor metabolice suplimentare', a anunţat spitalul într-un comunicat.

'Pacientul nostru este în prezent la terapie intensivă şi se află în stare critică', adaugă spitalul. Contactaţi de AFP, medicii au refuzat să dea detalii despre pacient.

Grefarea celor patru membre, prezentată de spital ca o premieră mondială, a mobilizat vineri 52 de medici. Ea a fost precedată de un prim transplant de faţă realizat vreodată într-un spital universitar din Turcia, la universitatea Mediteranei din Antalia (sud). Această operaţie s-a efectuat luna trecută pe un tânăr de 19 ani, a cărui faţă era arsă de când era copil.

În iulie 2011, o echipă spaniolă a anunţat că a realizat grefarea a două picioare, prezentată ca premieră mondială, pe un pacient care-şi pierduse membrele inferioare într-un accident. În iulie 2008, la Munchen (Germania), s-a realizat un transplant al ambelor mâini la un agricultor de 54 de ani care şi le pierduse într-un accident de muncă. La prima sa apariţie publică, pacientul a spus că-şi putea 'mişca bine mâinile' la câteva luni după operaţie.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Turcia: Pacientul care a suferit un transplant al celor patru membre a murit Un spital turc a anunţat eşecul unei recente tentative de transplant al tuturor membrelor unui pacient - operaţie prezentată ca o premieră mondială -, intervenţie care s-a încheiat luni cu decesul bărbatului, relatează AFP.
O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat în premieră mondială un transplant de mâini şi picioare O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat transplantul tuturor celor patru membre ale unui pacient, dar au fost nevoiţi să înlăture un picior din cauza unor complicaţii cardiovasculare apărute după operaţie, a anunţat duminică spitalul universitar Hacettepe din Ankara, citat de agenţia Belga.
Premieră mondială: transplant cvadruplu de membre realizat de medici din Turcia O echipă de medici de la Spitalul Universitar Hacettepe din Ankara a efectuat primul transplant cvadruplu de membre din lume, ataşând două braţe şi două picioare unui tânăr, potrivit declaraţiilor medicului-şef al instituţiei, Murat Tuncer, informează sâmbătă agenţia Associated Press.
Turcia/transplant de patru membre: Un membru a fost retras din cauza unor complicaţii cardiovasculare O echipă de chirurgi turci a realizat un transplant de patru membre în cazul unui pacient, însă un picior a trebuit să fie retras din cauza unor complicaţii cardiovasculare survenite după operaţie, a anunţat duminică Spitalul Universitar Hacettepe din Ankara, transmite AFP.
Spitalul Universitar: 9 răniţi în incendiul din Colectiv - în stare critică; 5 externaţi Treisprezece răniţi în incendiul din clubul Colectiv internaţi la Spitalul Universitar se află la Secţia de terapie intensivă, nouă dintre aceştia sunt în continuare în stare critică, iar cinci pacienţi au fost externaţi, fiind posibil să iasă şi alţii din spital în cursul săptămânii, a anunţat, luni...
Doi răniţi în accidentul de la Tulcea, la terapie intensivă, la Spitalul Universitar; unul dintre ei va fi operat Doi bărbaţi răniţi în accidentul de la Tulcea, în vârstă de 20, respectiv, 31 de ani, au ajuns, vineri, la Spitalul Universitar din Capitală.