Cele mai citite
 


Victor Ponta: Parlamentarii PSD care nu-şi vor dona indemnizaţia vor fi excluşi din partid
marţi, 28 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentarii social-democraţi care nu doresc să-şi doneze indemnizaţia vor fi excluşi din partid şi implicit de pe listele de candidaţi, a anunţat luni preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al USL, potrivit deciziei Biroului Permanent Naţional al PSD.
Ponta a declarat totodată, la finalul şedinţei BPN al PSD, că şi-a donat deja indemnizaţia pe luna februarie, urmând să facă acelaşi lucru în continuare.
"Pe 5 martie, când se încasează indemnizaţiile de parlamentar, acestea vor fi donate. (...) Dorim să fim solidari cu cei care suferă. Dacă va fi vreun parlamentar de la PSD care nu va accepta acest lucru şi va considera că propriul lui interes financiar este mai important, va pleca din PSD şi nu va candida la alegerile din noiembrie", a afirmat Ponta.
Preşedintele PSD a motivat că există mulţi şomeri care suferă în România şi a adăugat că aşteaptă un gest similar şi de la parlamentarii PDL, "pentru că sunt oameni care au murit la propriu din cauza legilor adoptate de aceştia".
Victor Ponta a mai spus că "încă" aşteaptă un răspuns de la actualul guvern în privinţa situaţiei "grave" privitoare la preţul combustibilului şi să ia totodată o serie de măsuri care să fie în interesul cetăţenilor. "Singurul termen prin care putem defini Guvernul Ungureanu este 'inacţiune'. Guvernul Ungureanu nu face nimic. Suntem într-o situaţie în care trebuie luate măsuri", a adăugat el.
Liderul PSD a criticat totodată lipsa de măsuri în judeţele afectate de căderile masive de zăpadă din această iarnă, reafirmând în context că "prefectul de Constanţa a încălcat legea penală", în timp ce prefecţii de Vrancea şi Buzău ar trebui demişi de premierul Mihai-Răzvan Ungureanu.
"Sunt foarte multe lucruri care trebuie făcute de Guvernul Ungureanu. Fiecare zi e o zi pierdută pentru România", a apreciat copreşedintele USL.
Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, Dan Şova, criza de medicamente şi de morfină este cauzată atât de Casa de Asigurări de Sănătate, cât şi de Ministerul Sănătăţii. El a afirmat că întâlnirea anuală care avea loc la fiecare început de an între reprezentanţii MS şi o comisie a oncologilor nu a mai avut loc în acest an.
Dan Şova a mai dorit să precizeze că acţiunile umanitare care s-au desfăşurat în Vrancea nu s-au bazat pe sprijinul Guvernului, ci pe solidaritatea social-democraţilor din Constanţa, Ialomiţa şi din sectoarele Capitalei. AGERPRES/(Cătălina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de HG referitor la vaccinări Toţi furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligaţi să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Naţional...