Cele mai citite
 


Chirurgie orala si maxilofaciala la Centrul Medical Souraski din Tel Aviv
marţi, 28 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Stomatologie
 

Sectia de Chirurgie Orala si Maxilofaciala a Centrului Medical din Tel Aviv trateaza o varietate de afectiuni cu caracter de urgenta sau de boala obisnuita, efectuand extractii dentare, extractii chirurgicale, extractii pe dinti afectati, rezectii de chiste si tumori orale, chirurgie de glande salivare, chirurgie de articulatie temporomandibulara. Sectia trateaza si leziuni traumatice ale danturii, efectueaza operatii pentru malocluzii dentare si implantari osoase, si ofera tratament pentru sindromul functional al mestecatului.

 

Experienta medicala

Sectia de chirurgie orala si maxilofaciala este cunoscuta pentru calitatea ingrijirilor acordate pacientilor – folosirea unor tehnici si echipamente moderne, si acordarea de atentie speciala si intelegere fiecarui pacient. Tratamentul este realizat de experti dintr-un spectru medical complet. Echipele de chirurgie orala si maxilofaciala ofera urmatoarele subspecialitati:

Trauma maxilofaciala: Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv se numara printre cele mai mari centre de trauma din regiune, primind pacienti cu rani severe, inclusiv fracturi de masiv facial. Aceste leziuni necesita o abordare de echipa care poate include un neurochirurg, un ORL-ist, un oftalmolog si un chirurg plastician. Tratamentul traumelor presupune fixarea oaselor masivului facial si a dintilor si tratamentul chirurgical al leziunilor de tesut moale.

Chirurgie ortogenetica: deformarile oaselor masivului facial, care pot fi prezente la nastere sau se pot dezvolta ulterior in decursul vietii pot include: protruzia mandibulei, retractia maxilarului, o imbinare a celor doua afectiuni, elongare faciala, o mandibula de marime mica, asimetrie faciala, sau o muscatura deschisa. Tratamentul acestor afectiuni este chirurgical.

Chirurgie pre-protetica: lipsuri la nivelul danturii pot cauza o pierdere de suport a tesuturilor faciale care poate cauza la randul ei modificari ale oaseor faciale. Aceste modificari pot avea un mare impact asupra esteticii si functionalitatii faciale. Echipa de chirurgie pre protetica face operatii complexe de reabilitare a structurii osoase de baza ca si structuri de sustinere pentru implante dentare. Operatiile efectuate includ liftinguri ale sinusurilor si grefe osoase, atat orale cat si extraorale. Acest tratament este multidisciplinar, de el se ocupa o echipa alcatuita din medici ortodonti, terapeuti logopezi, si medici specialisti chirurgie orala si maxilofaciala.

Chirurgie faciala reconstructiva: lezarile grave ale oaselor faciale lasa adesea lipsuri extinse si invalidante la nivelul tesuturilor tari si moi de la nivelul fetei. Acest departament reface structura oaselor faciale, a orbitelor, a pometilor si a fruntii.

Implante dentare: implantele dentare au revolutionat medicina dentara. Ele sunt sigure, bine tolerate de organism, si cresc calitatea vietii pacientilor. Echipa de implante dentare ofera tratamente complementare pentru pacientii cu leziuni sau probleme medicale sistemice. • • Corectarea defectelor congenitale: copii care se nasc cu deformitati sufera foarte mult din motive de functionalitate, estetica si aceste deformitati au si un impact psihologic mare. Chirurgii maxilofaciali de la TASMC sunt specializati in corectarea unei game largi de afectiuni ale copiilor, inclusiv a microsomiei hemifaciale.

Chirurgia articulatiei temporo-mandibulare: articulatia inferioara a maxilarului este una dintre cele mai active articulatii ale corpului. Pacientii cu o problema la acest nivel pot avea o multitudine de simptome printre care dificultati la deschidere gurii, limitarea miscarilor maxilarului, pocnituri si durere cronica la acest nivel. O mare varietate de afectiuni sistemice este in stransa legatura cu afectarea acestei articulatii, cum ar fi boala reutamica, stresul emotional si traumele. Tratamentul nostru este adaptat pentru fiecare afectiune in parte si variaza de la tratament conservator cum ar fi folosirea de proteze protectoare noaptea, fizioterapie, acupunctura, artrocenteza, si medicatie anxiolitica, pana la alternativa chirurgicala oferita in cazurile la care terapia conservativa nu este eficienta.

Estetica faciala: departamentul se ocupa de o serie de afectiuni estetice ale fetei, cum ar fi micrognatismul, pometii infundati si un unghi pronuntat al maxilarului mic.

Tumori orale benigne: departamentul este specializat in diagnosticul si tratamentul tumorilor benigne ale tesuturilor orale, incluzand dintii, gingiile, oasele alveolare si alte tesuturi moi. Se practica de asemenea examinari pentru detectarea precoce a cancerului.

Afectiuni ale membranelor mucoase: sunt tratate afectiuni ale mucoaselor, inclusiv afectiuni ale pielii care merg cu afectarea interiorului cavitatii bucale.

Afectiuni ale sinusurilor: lucreaza in colaborare cu departamentul ORL pentru a trata afectiuni ale sinusurilor care au ca si punct de plecare infectii de la nivelul dintilor sau cavitatii bucale.
 

Sursa: www.medsantours.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Compartiment de chirurgie orală şi maxilo-facială înfiinţat la SJU Alba Iulia Singurul compartiment de chirurgie orală şi maxilo-facială din judeţul Alba a fost înfiinţat recent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, pacienţii care prezintă afecţiuni ale cavităţii bucale nemaifiind astfel obligaţi să se deplaseze la clinica de specialitate din Cluj Napoca.
Prof. Ioan Florian: Cel mai important instrument al unui neurochirurg este propriul creier (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, preşedinte al Asociaţiei Neurochirurgilor din România, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre progresele din acest domeniu. Prestigiosul...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Reabilitarea dentară, o problemă care nu trebuie rezolvată numai în urgenţă Pacientul care se adresează medicului stomatolog trebuie să vină nu numai în urgenţă, ci pentru o rezolvare globală a problemei, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr...
Prof.univ.dr. Teofil Lung: Mă lupt cu imposibilul de 40 de ani, cu moartea şi cu durerea omului suferind (interviu) Profesorul universitar dr. Teofil Lung, şeful Clinicii de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Cluj-Napoca, prestigios specialist român din acest domeniu medical, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că se luptă cu imposibilul de peste 40 de ani, cu durerea omului suferind.
INTERVIU Dr. Marian Mitrică: În ultimii cinci ani a crescut cu 30% incidenţa cancerelor cerebrale Şeful Secţiei de neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", col. dr. Marian Mitrică, doctor în ştiinţe medicale, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că echipa pe care o conduce poate face toată gama de intervenţii chirurgicale din acest domeniu, anual re...