Cele mai citite
 


Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral
miercuri, 29 februarie 2012   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
'Foarte puţine spitale judeţene se pot lăuda cu o secţie de acest gen, a declarat, marţi, şeful secţiei ATI, doctor Ionel Mucea, cu prilejul inaugurării acesteia, după două luni de reparaţii capitale. Acum suntem dotaţi la nivel european', a adăugat şeful secţiei ATI.
Ionel Mucea a mai spus că secţia este structurată, după modelul european, în două părţi: Terapie Intensivă 1, cu două saloane, cu 12 paturi, şi Terapie Intensivă 2 (terapie intermediară postoperatorie). În total sunt 25 de paturi, din care 12 sunt prevăzute cu monitor şi ventilator mecanic. Au fost achiziţionate cinci monitoare, patru ventilatoare şi un aparat de dializă acută. În cadrul secţiei existau anterior 8 aparate de ventilaţie, unul din 1996, cinci din 2002 şi două din 2008.
Practic a fost reabilitată toată secţia, cu toate circuitele de fluide medicale, cu igienizare şi modernizare, fiind schimbat tot mobilierul medical şi extins sistemul de detecţie incendiu.
Directorul financiar-contabil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Diana Mârza, a declarat că reparaţia capitală a costat 758.000 de lei, bani alocaţi de Ministerul Sănătăţii, iar Consiliul Judeţean (CJ) Alba a alocat 392.000 de lei pentru cele patru aparate de ventilaţie şi 100.000 de lei pentru dotări independente şi modernizare secţie.
Lucrarea de modernizare a început efectiv în 26 decembrie, reparaţia capitală a fost finalizată în 12 februarie, iar dotarea a fost terminată marţi, urmând ca de miercuri secţia să fie funcţională pentru pacienţi.
Managerul spitalului, Nicoleta Coşarcă, a subliniat că este prima secţie reabilitată după preluarea unităţii de către CJ.
Preşedintele CJ Alba, Ioan Dumitrel, a declarat că în următoarele săptămâni va fi inaugurată şi secţia de Oftalmologie, astfel că pacienţii din Alba nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte judeţe pentru intervenţii chirurgicale oftalmologice.
'Am dotat secţia cu tot ce a fost nevoie, iar medicii au mers la specializare', a subliniat Dumitrel.
Acesta a mai spus că până în vară vor fi terminate şi lucrările de extindere şi modernizare a secţiei de Oncologie, iar în curând va demara şi modernizarea secţiei UPU.
Banii care vor fi alocaţi în acest sens de către CJ Alba pentru reabilitarea şi dotarea cu aparatură medicală performantă a spitalului se ridică la şase milioane de lei. AGERPRES/(A-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
de cristian
Mii de multumiri din partea lui Stefan Hanes care sustine ca i-ati salvat viata sotiei Camelia!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: O singură secţie ATI în judeţ, dotată însă la standarde europene Judeţul Alba dispune de o singură secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), care poate asigura astfel susţinerea pacienţilor în stare gravă pe perioadă mai lungă de timp, respectiv cea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, care este dotată însă la standarde europene.
Alba: Operaţiile de cataractă, posibile de acum şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia Pacienţii din Alba nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la clinicile din Cluj, Mureş sau Sibiu pentru a se opera, de exemplu, de cataractă, odată cu inaugurarea, vineri, a Compartimentului de Oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.
Alba: Noi secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă vor intra în reabilitare Consiliul Judeţean Alba va continua şi în acest an programul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce în 2012 valoarea totală a investiţiilor s-a ridicat la circa 10,5 milioane de lei, fiind modernizate şi dotate cu aparatură medicală performantă mai multe secţii.
Alba: Aparat RMN, achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia Pacienţii din judeţul Alba nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Sibiu sau la Cluj Napoca pentru a efectua o investigaţie RMN, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, odată cu semnarea unui contract de achiziţie a unui asemenea aparat, de tip Siemens, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia...
Satu Mare: Aparatură modernă pentru secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost dotată cu aparatură modernă în valoare de 1,3 milioane lei, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ).