Cele mai citite
 


Bihor: Bărbat găsit împuşcat pe o stradă din Oradea, suspect prins rapid
miercuri, 29 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat orădean de 35 de ani a fost găsit împuşcat, marţi, pe strada Aluminei din Oradea, în apropierea unei grădiniţe. Deşi a fost resuscitat de echipajele medicale, bărbatul a murit.
Poliţia l-a prins cu operativitate pe suspect, un bărbat în vârstă de 58 de ani, care a fost găsit la 40 de kilometri de Oradea. Agresorul este un italian cu care românul avea relaţii de afaceri.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a constituit, marţi, o cauză penală în care se efectuează cercetări privind incidentul petrecut, informează biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, la faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă, coordonată de un procuror al acestei unităţi de parchet, care derulează cercetările.
Zapa Aldisio, italianul care l-a împuşcat mortal pe orădean chiar în faţa blocului în care victima locuia, a fost prins cu rapiditate, în numai 40 de minute, de poliţiştii bihoreni. Acesta şi-a recunoscut fapta.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, Camelia Roşca, cazul a fost semnalat dimineaţă, în jurul orei 8,30, prin numărul de urgenţe 112. Bărbatul căzut în stradă prezenta mai multe plăgi împuşcate, în cap şi torace, iar când au ajuns medicii, bărbatul era în stop cardio-respirator. Cu toate insistenţele medicale de a-l readuce la viaţă, de 45-50 de minute, bărbatul a decedat înainte de a fi transportat la spital.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor, Alina Dinu, a declarat că poliţia a reuşit să-l depisteze cu operativitate pe agresor, acesta fiind descoperit în trafic, în comuna Tinca. În autoturismul său a fost găsită o armă de vânătoare cu alice, cu ţeava retezată.
Şeful IPJ Bihor, Adrian Bucur, a declarat pentru AGERPRES că suspectul este un bărbat în vârstă de 58 de ani, cetăţean italian, care şi-a recunoscut fapta, fiind în prezent reţinut în localitatea Tinca. El avea relaţii de afaceri cu românul, pe nume Nemes Attila, pare-se îndatorat italianului.
Inspectorul şef a precizat că după ce a fost identificat un martor la faţa locului, de către poliţiştii de la siguranţă publică, acesta a declarat că l-a văzut pe italian urcând în maşina cu care spera să fugă, caracteristicile maşinii, o Lada Niva, fiind comunicate urgent conducerii IPJ.
''Tot ce înseamnă secţiile de poliţie rurală din judeţ au fost activate, astfel încât peste 200 de angajaţi au blocat de îndată tot judeţul. Au fost anunţate judeţele limitrofe. Serviciul rural din Tinca a descoperit maşina, pe baza caracteristicilor maşinii. Toată acţiunea, de la semnalare până la prinderea suspectului a durat 40 de minute'', a declarat pentru AGERPRES comisarul şef de poliţie Adrian Bucur.
El a precizat că un rol important l-a avut eficienţa cu care lucrează secţiile de poliţie rurală, recent înfiinţate.
''De fapt, este principalul scop pentru care au fost înfiinţate: poţi să acţionezi, în orice moment, cu efective mărite, pe raza întregului judeţ. Reacţie rapidă. Orice eveniment are parte de reacţie de îndată, cu efective foarte mari de poliţişti, indiferent de oră. Numărul de poliţişti de pe stradă a crescut prin reorganizarea poliţiei din mediul rural'', a mai spus comisarul şef de poliţie Adrian Bucur.
Italianul are o firmă de comerţ cu material lemnos şi materiale de construcţii în Arad şi a venit la Oradea penttr a-şi recupera o sumă de bani de la victimă. AGERPRES/(A,AS-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Heliport la Spitalul de Urgenţă din Oradea, primul din ţară dacă va fi construit în terasă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea a obţinut finanţare de la compania Rompetrol pentru un proiect prin care intenţionează să construiască un heliport pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, în valoare de 90.000 de lei, a declarat joi managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp.
Manifestări organizate în ţară cu ocazia zilei de 1 Iunie (grupaj 3) În întreaga ţară au fost organizate vineri manifestări cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului. Spectacole, tombole, baluri mascate, concursuri de desene pe asfalt, competiţii sportive sau artistice, toate i-au aşteptat pe cei mici pentru a se distra şi a se bucura de o zi specială...
Bihor: Dr. Raed Arafat la deschiderea Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a participat miercuri seară, la Oradea, la deschiderea celei de a III-a ediţii a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, organizată de ISU "Crişana"...
Bihor: Poliţistul care s-a împuşcat, după ce şi-a omorât părinţii, se află în moarte cerebrală Corpul de control al Inspectoratului General al Poliţiei Române a demarat, joi, la Oradea, o anchetă în cazul poliţistului care şi-a omorât miercuri seară părinţii prin împuşcare, după care şi-a tras un glonţ în cap, cu intenţie sinucigaşă.
OJTS Bihor: 80% din apelurile la 112 anul trecut au fost false Oradea, 8 feb /Agerpres/ - Peste 80% din numărul total de apeluri primite anul trecut la Centrul Unic de Urgenţă Bihor - 112 - au fost false, proporţie care se păstrează şi în prima lună a lui 2011.
Bihor: Tabăra MASH din Padiş, prima iniţiere pentru viitorii medici din serviciul de urgenţă Oradea, 1 aug /Agerpres/- Experienţe noi, provocări, informaţii bogate privind salvările în situaţii speciale, dar şi distracţie la munte sunt aşteptările celor 60 de studenţi medicinişti din toată ţara care au plecat joi, din faţa Facultăţii de Medicină din Oradea, în Tabăra MASH, din Padiş.