Cele mai citite
 


Brăila: ISU va primi o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică
miercuri, 29 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va fi dotat pe 15 aprilie cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică (CNBR), pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre, după cum a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful ISU Brăila, colonel Florin Silvi.
Inspectorul şef al ISU a precizat că Brăila a fost aleasă pentru a fi dotată cu această autospecială, deoarece are cea mai mare porţiune de Dunăre dintre toate judeţele prinse în acest proiect, respectiv Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea.
'Dotarea se face prin Programul Operaţional Regional, iar în data de 15 aprilie vom primi autospeciala CNBR despre care s-a tot vorbit. Să dea Domnul să nu fim nevoiţi să o folosim. Brăila va fi dotată în total cu şapte autospeciale, una CNBR, trei de apă şi spumă, două salvări şi una pentru descarcerare', a declarat colonel Florin Silvi.
ISU Brăila este prins într-un proiect european de dotare cu echipamente a tuturor inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Regiunea de Sud-Est, în valoare de peste 50 milioane de lei, intitulat 'Achizitionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în regiunea Sud-Est'.
În total, la nivel de regiune, vor fi 64 de echipamente, din care Brăila va beneficia de trei autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare, o autospecială de cercetare CNBR, o autospecială pentru descarcerări grele, trei autospeciale de capacitate medie, două ambulanţe de prim ajutor şi o ambulanţă de reanimare, dotată permanent cu medic pentru situaţii de urgenţă.
Scopul proiectului constă în îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul Regiunii Sud-Est, prin reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, de la 12,5 minute la 9 minute în mediul urban din Brăila şi de la 99 de minute la 60 de minute în cel rural.
Valoarea totală a proiectului este de 51.514.560 de lei, din care finanţare nerambursabilă de 40.697.440 de lei, iar contribuţie proprie de 846.560 de lei, durata de implementare fiind estimată la 24 de luni.
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt cele şase Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă din Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea, iar beneficiarii indirecţi cele 2,8 milioane de persoane, câte se află în regiune de sud-est. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică, în dotarea ISU Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a fost dotat cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică (CNBR), pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre.
Vrancea: Maşini de intervenţie pentru ISU Vrancea, printr-un proiect finanţat prin POR Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Anghel Saligny" Vrancea va primi 10 maşini noi printr-un proiect european finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Brăila: Echipamante de peste 50 milioane de lei pentru Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea de Sud-Est Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Regiunea de Sud-Est vor fi dotate cu echipamente de ultimă generaţie în valoare de peste 50 de milioane de lei, în baza unui proiect cu fonduri europene, care a fost lansat vineri, la Brăila.
Brăila: ISU va fi dotat cu o autospecială de cercetare nucleară Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va fi dotat anul viitor, prin Programul Operaţional Regional, cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică, chimică şi radiologică, pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre.
Galaţi: Aproape 52 milioane lei pentru echipamente necesare situaţiilor de urgenţă în şase judeţe Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi, alături de alte cinci autorităţi judeţene deliberative, în calitate de membru fondator al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă (ADISESU), a lansat, miercuri, activităţile din cadrul proiectului ''Achiziţionare echipamente specifice...
Tulcea: Autorităţile speră să primească noi echipamente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă din Deltă Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă va depune cel târziu în luna aprilie o solicitare pentru alocarea din Programul Operaţional Regional a fondurilor necesare îmbunătăţirii intervenţiilor în caz de urgenţă în comunităţile din Delta Dunării.