Cele mai citite
 


China relaxează politica 'copilului unic'
miercuri, 29 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Politica copilului unic era cândva o sursă de mândrie la Beijing, cu sloganuri reflectând legile stricte de planificare familială inscripţionate pe clădiri în întreaga ţară. Dar amintirile despre excesele celei mai dure politici a regimului sunt acum îndepărtate, într-un efort de a crea un mesaj mai relaxat, oficialii renunţând la sloganurile vechi, ameninţătoare în favoarea unora mai optimiste, notează Guardian.

Potrivit People's Daily, scopul este ca 'acţiunile de planificare familială să ţină pasul cu vremurile şi să aibă succes în rândul maselor'.

Însă este puţin probabil să se renunţe curând la politica unui singur copil, deoarece acest lucru ar provoca nemulţumire în rândul celor cărora li s-a refuzat şansa de a avea şi al doilea copil. Dar a început să fie mai puţin strictă, multor categorii, între care minorităţi etnice şi mamele care au copii cu handicap, permiţându-li-se să aibă al doilea copil.

Responsabilii cu planificarea familială caută şi metode mai subtile, cum ar fi o mai mare educaţie sexuală în rândul adolescenţilor.

Sloganurile la care s-a recurs la începuturile acestei politici, lansată în 1979, menţionau pedepse pentru cuplurile cu sarcini neplanificate. Exemple tipice de ameninţări erau: 'În cazul în care cererile de sterilizare sau avort sunt respinse, casele vor fi dărâmate, vacile confiscate'.

Aceste sloganuri transmiteau 'mesaje reci, de constrângere şi chiar ameninţări. Ele au provocat resentimente în rândul oamenilor şi au condus la tensiuni sociale', notează People's Daily.

Un raport intitulat 'Propagandă Deschisă pentru Populaţie şi Planificare Familială' face apel la utilizarea de lozinci noi, scrie ziarul. Acţiunile pentru îndepărtarea celor vechi au început în 2007 şi vor fi revizuite şi sloganurile concepute mai recent, pentru a fi adecvate realităţii actuale.

Noile sloganuri au tendinţa de a promova beneficiile dacă ai mai puţini copii sau militează pentru egalitatea sexelor, de exemplu: 'Fertilitate mai redusă, calitate mai bună; băieţi şi fete sunt toţi comori'. Un slogan actual avertizează: 'Maltratarea şi abandonarea bebeluşilor de sex feminin este strict interzisă'.

O consecinţă neluată în calcul a politicii copilului unic a fost avortul selectiv în funcţie de sexul fătului şi infanticidul la scară largă.

Avorturile forţate continuă să aibă loc, au denunţat grupurile pentru apărarea drepturilor omului. Avocatul Chen Guangcheng este ţinut în arest la domiciliu în provincia Shandong pentru că a făcut campanie în numele femeilor din zonă. Poliţia a împiedicat jurnaliştii străini să-l viziteze.

Sloganurile scrise pe ziduri nu mai sunt principala metodă de propagandă, pentru că informaţiile despre sex sunt disponibile online la scară largă. Experimentele recente cu lecţii despre sex pentru copiii de şcoală primară, utilizând păpuşi anatomic explicite, au provocat însă controverse.

Propagandiştii au fost ocupaţi cu modernizarea şi relaxarea altor lozinci şi imagini considerate a fi perimate şi potenţial contraproductive înainte de sesiunea anuală din martie a Congresului Naţional al Poporului.AGERPRES/(Mihaela Moise)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Educaţie sexuală pentru elevii de liceu, în ultima săptămână de şcoală, la Cinema "Elvira Popescu" Reprezentanţii primei platforme video online de educaţie sexuală în limba română - Sexul vs Barza- vor prezenta lecţii de educaţie sexuală, de luni până miercuri, la Cinema "Elvira Popescu" din Capitală, informează un comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.
Azerbaidjan: Amendamente care le interzic medicilor să divulge sexul viitorului copil, pentru a stopa 'avortul selectiv' Deputaţii azeri pregătesc amendamente la Legea privind sănătatea reproducerii, prin care să le fie interzis medicilor să-i informeze pe părinţi în legătură cu sexul viitorului copil. Noua formă a legii urmează să fie adoptată în această toamnă, informează Medportal.ru.
Peste 2 milioane de femei 'dispar' în fiecare an Avansul tehnologiei în dezvăluirea sexului extinde barbaria feticidului în rândul copiilor de sex feminin, din Caucaz până în Balcanii occidentali, cum se desprinde din Raportul Băncii Mondiale privind egalitatea de şanse dintre femei şi bărbaţi elaborat de Banca Mondială (BM). Raportul arată că în fiecare...
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.
Documentar medical de educatie sexuala pentru tineri si nu numai - partea a II a Documentarul ofera o noua viziune asupra vietii, socheaza cu dovezi ale consecintelor cauzate de alegerile gresite si ii invata pe tineri ca sexul nu este singurul lor scop in viata, ca o relatie sanatoasa este in cadrul casatoriei unde exista dragoste, fidelitate, intelegere, rabdare, devotament...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...