Cele mai citite
 


Capcana dietei fără grăsimi
vineri, 2 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diete
 

În plină modă ''fără grăsimi'', statisticile arată că ne îngrăşăm tot mai mult. Doar pentru că anumite produse nu conţin grăsimi nu înseamnă şi că sunt slabe în calorii. Specialiştii în nutriţie recomandă combinarea alimentelor bogate în ''grăsimi bune'' cu suplimente nutritive care pot scoate organismul din capcana dietei fără grăsimi.

Rafturile magazinelor sunt pline de produse care atrag prin menţiunea ''fără grăsimi'', dar majoritatea celor care îşi umplu coşurile de cumpărături cu astfel de produse descoperă că în realitate se îngraşă pe zi ce trece.

''Am învăţat că cel mai mare duşman al siluetei este grăsimea. Adevărul este că problema grăsimii reprezintă doar o parte din lupta pentru pierderea în greutate. Doar pentru că un aliment nu conţine grăsimi nu înseamnă neapărat şi că nu are un nivel ridicat de calorii. Multe dintre produsele fără grăsimi sunt de fapt foarte bogate în zahăr şi carbohidraţi. Iar aceste calorii, consumate în exces, se transformă exact în ceea ce încercăm să evităm, respectiv grăsime'', explică dr. Luigi Gratton, vicepreşedinte Medical Affairs & Nutrition Education în cadrul Herbalife Ltd. şi membru în Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles (UCLA).

''Paradoxal, atunci când vrei să arzi mai multe grăsimi şi să îţi menţii silueta ai nevoie de anumite grăsimi bune pentru organism, cum sunt cele care se găsesc în peşte şi ulei de măsline', adaugă dr. Gratton specialist în nutriţie.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
REDUCEREA EXCESULUI DE GREUTATE SI A OBEZITATII Excesul ponderal si obezitatea reprezinta acumularea in exces de grasimi la nivelul organismului uman. Si excesul de greutate, si obezitatea prezinta un risc pentru sanatate, acestia fiind factori majori de risc pentru o serie de boli cronice: diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul...
OBEZITATEA Obezitatea este o efectiune cronica, determinata de excesul de tesut adipos total al organismului si apare atunci cand indicele de masa corporeala(IMC) depaseste 30kg/m2.
Dieta mediteraneană este cea mai bună modalitate de a combate obezitatea (medici britanici) Dieta mediteraneană ar putea combate obezitatea mult mai bine decât dietele sărace în grăsimi, reducând rapid riscul de infarct miocardic şi accidentul vascular cerebral, au scris medici britanici în Postgraduate Medical Journal (PMJ).
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
Iaurtul – un prieten de nădejde în lupta cu obezitatea şi supraponderea Prevalenţa obezităţii în România este de 31%, ceea ce înseamnă că aproape 5 milioane de români cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic PREDATORR, anunţate în 2014. Studiul naţional mai raportează că alţi peste 5,5 milioane de...
Obezitatea infantila – un pericol cu greutate ce poate fi mostenit Considerata “boala secolului modern”, obezitatea a devenit in ultimii ani un pericol tot mai pronuntat, “castigand“ din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii statutul de boala incurabila. In lume exista peste un miliard de persoane adulte supraponderale, dintre acestia cel putin 300...