Cele mai citite
 


Cluj: 500 de studenţi de la UMF doresc să devină paramedici la SMURD
miercuri, 29 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 500 de studenţi voluntari din anii I-IV de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vor începe, de luni, 5 martie, o pregătire de formare ca paramedici în cadrul SMURD.
Numărul studenţilor doritori să deprindă procedurile pe care le practică personalul medical din Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a depăşit aşteptările organizatorilor, astfel încât cursurile se vor desfăşura în amifiteatrul Centrului de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină al UMF, situat pe strada Gheorghe Marinescu.
Cursul vizează pregătirea voluntarilor în vederea acordării asistenţei medicale de urgenţă. Pregătirea teoretică se va desfăşura între 5 şi 23 martie, iar aplicaţiile practice între 26 martie şi 27 aprilie. La finalul cursurilor şi aplicaţiilor, studenţii vor susţine un examen de selecţie pentru a putea participa la intervenţiile SMURD, ca membrii ai echipajelor de terapie intensivă. AGERPRES/ (AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Cluj: Studenţi de la UMF distribuie pliante despre prevenirea diabetului în şase mari licee Un număr de 35 de voluntari, studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", distribuie, miercuri, materiale informative despre prevenirea diabetului, în şase unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca.
Cluj: Medicina de urgenţă va fi predată după principii moderne şi practice Peste 1.200 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş vor studia disciplina "medicină de urgenţă" după o curriculă inovativă, bazată pe tehnologii moderne, bazele noului sistem formativ fiind puse printr-un proiect ce se va desfăşura 24 de luni, în valoare...
Cluj: Studenţii de la UMF proveniţi din zona afectată de Ebola, sub supraveghere medicală Mai mulţi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj care provin din statele Africii de Vest, zona afectată de virusul Ebola, vor trebui să-şi facă analizele dacă au părăsit România în ultimele şase luni.
160 de studenţi de la UMF au urmat stagii de pregătire în opt specialităţi medicale Un număr de 160 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti au finalizat stagii de pregătire practică, cursuri de malpraxis şi comunicare şi au fost consiliaţi în cadrul proiectului "10 paşi spre o carieră medicală de succes".
Cluj: Congresul Internaţional Medicalis 2012 reuneşte peste 800 de participanţi din toate colţurile lumii Peste 800 de studenţi şi profesori universitari din toate colţurile lumii participă, începând de vineri, la Congresul Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Medici - Medicalis 2012, care se desfăşoară la Cluj-Napoca.