Cele mai citite
 


Galaţi: Deficit de medici de familie în mediul rural
miercuri, 29 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Galaţi există un deficit de 15 medici de familie în mediul rural, 13 localităţi având nevoie de încă unul sau doi astfel de medici, a declarat, marţi, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Potrivit acestuia, localităţile în care numărul medicilor de familie este mai mic decât ar trebui şi unde trebuie înfiinţate noi cabinete medicale sunt Barcea, Bereşti Meria, Braniştea, Cavadineşti, Corod, Ghidigeni, Lieşti, Matca, Pechea, Vânători şi Valea Mărului - câte un medic şi câte doi medici în Brăhăşeşti şi Iveşti.
Boldea a spus că în urma analizării situaţiei de la faţa locului, în fiecare dintre aceste localităţi s-a descoperit că principala problemă nu este reprezentată de găsirea medicilor de familie care să profeseze aici, ci de lipsa spaţiilor adecvate unde aceştia şi-ar putea desfăşura activitatea.
'Practic, în trei sferturi dintre aceste localităţi, nu se găsesc spaţii pentru aceşti medici. Considerăm aceasta o problemă care-i vizează şi pe medicii de familie, dar mai ales autorităţile locale din aceste localităţi, în răspunderea cărora intră construirea sau punerea la dispoziţie a unor astfel de spaţii', a afirmat Boldea.
Directorul DSP Galaţi a precizat că în municipiile Galaţi şi Tecuci numărul medicilor de familie acoperă nevoile populaţiei.
'În momentul de faţă, la nivelul întregului judeţ avem 260 de medici de familie. Dintre aceştia, 105 îşi desfăşoară activitatea în mediul rural. În Tecuci există un medic de familie mai mult decât o impun standardele venite de la minister'', a afirmat Valentin Boldea
Conform acestor standarde, un medic de familie trebuie să deservească 2.000 de pacienţi. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: 84 de medici de familie din mediul rural se implică în proiectul Telemedicina Un număr de 84 de medici de familie din mediul rural, din judeţul Galaţi, dintre cei 107 existenţi, se vor implica în proiectul Telemedicina, finanţat de Ministerul Sănătăţii prin fonduri europene, a declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Program de medicină la distanţă pentru locuitorii din mediul rural Judeţul Galaţi, alături de judeţele Brăila şi Tulcea, este inclus într-un proiect de implementare a unei reţele de telemedicină în mediul rural, care va deveni funcţional în luna noiembrie, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea.
Galaţi: Zeci de mii de elevi din mediul rural riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară Peste 34.000 de preşcolari şi elevi din mediul rural gălăţean riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară dacă cei 110 medici de familie care asigură această activitate nu vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii sau autorităţile locale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului...
Galaţi: Medicii de familie pot face permanenţă în şapte centre rurale Aproximativ 40 de medici de familie din judeţul Galaţi îşi pot desfăşura activitatea în şapte centre de permanenţă înfiinţate în mediul rural, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Sălaj: Lipsă de cabinete stomatologice în mediul rural Un total de 24 dintre cele 57 de comune ale judeţului Sălaj nu au cabinete stomatologice, 14 comune nu au farmacii sau puncte farmaceutice iar şase dintre ele nu au medic de familie, relevă datele prezentate joi de Ligia Marincaş, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în şedinţa lunară a comitetului...
Sălaj: 17 localităţi din mediul rural fără medic de familie Cinci comune din Sălaj, cu un total de 17 localităţi, nu au în prezent medic de familie, alte şase comune şi două oraşe confruntându-se cu deficit de medici, a declarat vineri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, în şedinţa Colegiului Prefectural.