Cele mai citite
 


Hugo Chavez, supus unei noi intervenţii chirurgicale în Cuba /surse/
miercuri, 29 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a fost supus noaptea trecută unei intervenţii chirurgicale în Cuba, au indicat două surse citate marţi de agenţia Reuters.
Potrivit ziaristului venezuelean de opoziţie Nelson Bocaranda, a fost vorba de o intervenţie exploratorie, la spitalul Cimeq din Havana.

O sursă medicală apropiată de echipa care îl tratează pe liderul socialist a precizat că procedura a durat 90 de minute.

Responsabilii guvernului de la Caracas nu au comentat aceste informaţii.

Ziaristul Merval Pereira de la publicaţia braziliană O Globo a scris pe de altă parte în noaptea de luni spre marţi pe blogul său că noua intervenţie este o laparotomie exploratorie şi că este vorba, se pare, de o situaţie mai complicată decât s-a spus până acum, a transmis EFE.

Mass-media oficială din Venezuela a anunţat vineri că preşedintele Chavez a plecat în Cuba pentru a fi operat acolo "luni sau marţi" de o "leziune" ce are o "mare probabilitate" de a fi canceroasă, în zona unde o tumoare malignă i-a fost deja extirpată în iunie 2011 într-un spital cubanez.

Chavez a fost supus anul trecut unei operaţii, urmată de patru şedinţe de chimioterapie în Cuba, după ce medicii i-au detectat un cancer în zona pelviană.

Şeful statului, care nu a precizat niciodată în ce loc se afla tumoarea extrasă, a afirmat în octombrie anul trecut că a scăpat de cancer.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hugo Chavez, un preşedinte 'du-te-vino' Preşedintele venezuelean s-a reîntors în Cuba pentru o nouă şedinţă de radioterapie. Din 24 februarie când a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, Hugo Chavez nu a stat decât zece zile la Caracas. Tratamentul şi boala de cancer cu care se confruntă Chavez şi - conducerea acestei ţări latino-americane...
Hugo Chavez a revenit în Venezuela după al patrulea ciclu de chimioterapie Preşedintele Hugo Chavez a revenit joi în Venezuela după cel de-al patrulea ciclu de chimioterapie urmat în Cuba pentru tratatarea cancerului de care suferă, transmite vineri AFP.
Hugo Chavez recunoaşte că a fost operat de cancer în Cuba Preşedintele venezuelean socialist Hugo Chavez a recunoscut joi că a fost operat de o tumoare canceroasă în Cuba, dar a dat asigurări că este pe drumul spre recuperarea completă, într-un mesaj pentru naţiune transmis de la Havana şi preluat de toate posturile de radio şi de televiziune venezuelene, relatează...
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Împăratul Japoniei va fi supus unei operaţii de bypass (presa niponă) Împăratul Japoniei, Akihito, va fi supus sâmbăta viitoare unei intervenţii chirurgicale de bypass coronarian în Spitalul Universitar din Tokyo, informează duminică EFE, care citează agenţia locală Kyodo.
Cluj: Intervenţie reuşită de extirpare a unor metastaze pulmonare, efectuată de o echipă a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca, condusă de Dan Nicolau, şeful secţiei de chirurgie toracică, a realizat, luni, prima intervenţie chirurgicală din clinică pentru stoparea evoluţiei unor metastaze pulmonare, cu un echipament ultramodern cu...