Cele mai citite
 


Lucian Duţă (CNAS) a susţinut, la CNA, că a fost 'linşat' mediatic de Antena 3
miercuri, 29 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a susţinut, marţi, la CNA, că a fost "linşat" mediatic la Antena 3, iar instituţiile statului ar trebui să ia măsuri împotriva unui post de televiziune care face presiuni asupra unui funcţionar public.
CNA a luat în discuţie marţi mai multe sesizări în care se reclamă atitudinea şi limbajul moderatorului Mihai Gâdea faţă de preşedintele CNAS, Lucian Duţă, în cadrul emisiunii 'Sinteza Zilei' din 22 februarie, care avea ca temă principală lipsa morfinei pentru bolnavii de cancer.
"Intervenţia mea la emisiune s-a făcut pentru a informa corect pacienţii. A fost o intervenţie care m-a marcat profund. Am lucrat în sistem ca medic şi am văzut cazuri mult mai grave decât cele arătate la acea emisiune. Nu a fost vorba niciodată de o criză a morfinei care să pună în pericol pacienţii. Faptul că de pe piaţă a lipsit, la un moment dat, un anumit tip de morfină nu a reprezentat un pericol pentru pacienţi. Domnul Gâdea a încercat să imprime câteva idei care nu sunt adevărate. Al doilea motiv este că eu mă voi întoarce în spital, peste un anumit timp şi mi se pare anormal şi jignitor să stai de vorbă cu pacienţii şi să rămâi cu această imagine de criminal, dobitoc, mitocan. Aceste lucruri nu au de-a face cu meseria de jurnalist, ci servesc alte interese. Ceea ce vedeţi că se întâmplă în tot spaţiul mediatic este legat de acea taxă de clawback, care supără companiile de medicamente, dar care protejează pacienţii", a afirmat Duţă.
Reprezentantul postului Antena 3, Mirela Bamboe, a susţinut, la rândul său, că Mihai Gâdea regretă limbajul folosit şi îşi cere scuze.
"Mihai Gâdea regretă ieşirea din emisiune şi şi-a cerut scuze. L-am ascultat pe domnul Duţă, din păcate, cu nişte explicaţii cel puţin ciudate şi puerile, de genul că nu are nicio responsabilitate ca preşedinte al CNAS. Domnul Gâdea a fost profund afectat de acel moment, de apelurile bolnavilor. A existat o încărcătură emoţională în platou, de aici reacţia lui", a declarat Mirela Bamboe. AGERPRES/(A - Eusebi Manolache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer: Bolnavii de cancer îşi procură medicamentele din străinătate Bolnavii de cancer din România, plătitori de taxe şi contributori la bugetul sistemului naţional de sănătate, au ajuns în situaţia de a-şi asigura tratamentul recurgând la medicamente cumpărate din străinătate, pe propria cheltuială, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor...
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.
Bolnavii de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de CNAS Pacienţii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de Casa de Asigurări de Sănătate începând cu această lună la OncoFort din cadrul Gral Medical.
Preşedintele CNAS: Nu voi lua în considerare dosarele de hepatită făcute în laboratoarele din afara listei Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că nu va aproba spre decontare dosarele pacienţilor cu hepatită ale căror testări sunt făcute în alt laborator decât cele 50 anunţate oficial.
Braşov: Cezar Irimia - Pacienţii cuprinşi în Programul de cancer nu vor fi afectaţi Pacienţii aflaţi în tratament prin Programul Naţional de Cancer au primit asigurări de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate că nu vor fi afectaţi odată cu schimbarea mecanismului de compensare preconizat a intra în vigoare de la 1 iulie, susţine preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de...