Cele mai citite
 


Mureş: Dr. Dragoş Popa (PSD) cere rezolvarea urgentă a medicamentelor pentru pacienţii oncologici
miercuri, 29 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PSD Târgu Mureş, dr. Dragoş Popa, care este şi directorul medical al Spitalului Nova Vita, a solicitat, marţi, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Sănătăţii rezolvarea urgentă a medicamentelor pentru pacienţii oncologici.
'Criza de pe piaţă a unor medicamente necesare în tratamentul pacienţilor oncologici. Este trist că în România europeană cum ne place să zicem astăzi sunt pacienţi cu boli incurabile la care Guvernul României, CNAS le-a restrâns dreptul de a nu avea suferinţă. Este un caz bine mediatizat lipsa morfinei de pe piaţa medicamentelor şi ştim cât de important este ca, dacă nu-i putem ajuta, în sensul de a-i vindeca, măcar să le alinăm suferinţa (...) Că este vina taxei Clawback impusă la nivel naţional, că este incompetenţa celor din CNAS sau ministerului, totuşi sunt factori care trebuiau să se implice şi să nu trăim azi astfel de cazuri disperate', a spus dr. Popa.
Liderul PSD Târgu Mureş a spus că este trist că s-a ajuns ca acest medicament - care este recomandat şi care are eficienţă din punctul de vedere al calmării durerilor - să lipsească şi şi-a exprimat speranţa ca acesta să revină pe piaţă cât de curând.
'Este trist pentru că doar cei care trec prin asemenea situaţii pot înţelege durerea unui pacient care este conştient că nu se poate vindeca, dar măcar speră să aibă o moarte demnă şi să nu treacă prin suferinţe cumplite. Sper ca măcar în cel de-al 12-lea ceas să se remedieze această situaţie şi să apară pe piaţă aceste medicamente. Ţine de relaţia instituţională dintre CNAS şi furnizorul de medicamente, nu ştim cum se poate rezolva această problemă, pentru că datoriile sunt mai mici, la nivel de farmacii, nu ştiu cum vor găsi ei instituţional rezolvarea acestei probleme dar pentru pacienţi e tragic că se întâmplă aşa ceva', a susţinut Dragoş Popa.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
Dr. Imre Benedek: Includerea CNAS în structura MS încalcă principiile funcţionării sistemului de asigurări Şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, prof. dr. Imre Benedek, nu agreează ideea lansată de ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, cu privire la necesitatea subordonării Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate faţă de Ministerul Sănătăţii şi includerii...
Radu Ţibichi (CNAS): Dosarul electronic al pacientului va deveni obligatoriu în curând Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Ţibichi, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dosarul electronic al pacientului va deveni obligatoriu în curând, în prezent lucrându-se la legislaţia incidentă.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Dorin Florea îi cere premierului să îl revoce pe Eugen Nicolăescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii Prim-vicepreşedintele PDL dr. Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş, i-a solicitat, marţi, premierului Victor Ponta să îl revoce pe Eugen Nicolăescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii, în urma declaraţiilor acestuia referitoare la sistarea finanţării unităţilor spitaliceşti private, în favoarea...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.